Μήνυμα των «Big4» του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για αποκλιμάκωση με την Ελλάδα

Μυστική συνάντηση στο Βερολίνο με τη συμμετοχή του Καλίν    

Μήνυμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο στέλνει ο διεθνής παράγοντας. Σε μυστική συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή του συμβούλου του Ερντογάν Καλίν, οι μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ φαίνεται πως πίεσαν, όχι μόνο για τη διεύρυνση της Συμμαχίας, αλλά και για να πέσουν οι τόνοι στα Ελληνοτουρκικά. 

«Εξουσιοδότηση για Λιβύη ζητά ο Ερντογάν ώστε να επιτεθεί στην Ελλάδα!»

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Ευγενίδης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, στο τραπέζι κάθισαν από μέρους Τουρκίας ο Σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ενώ παρόντες ήταν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζεϊκ Σάλιβαν, ο Γερμανός σύμβουλος του Σολτς Γενς Πλέτνερ, ο Βρετανός Σύμβουλος Ασφαλείας Στέφεν Λαβγκροβ και ο διευθυντής του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Φιλίπ Ερερά.

ΝΑΤΟ Καλίν Ονάλ Σάλιβαν

Οι συμμετέχοντες από Τουρκία και ΗΠΑ στη μυστική συνάντηση του Βερολίνου 

 

Οι εκπρόσωποι Γερμανίας - Ηνωμένου Βασιλείου - Γαλλίας στη συνάντηση του Βερολίνου 

Οι Τούρκοι, όμως, έβαλαν και θέμα Αιγαίου, με την Άγκυρα  να διαμηνύει ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει υποχωρήσεις από τα νόμιμα δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ψύχωση με τον Δένδια έχουν πάθει οι Τούρκοι – Νέα επίθεση στον ΥΠΕΞ 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star,προς τη μεριά της Τουρκίας υπάρχει διεθνής πίεση για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο. Μάλιστα, η Αθήνα έχει ζητήσει από διεθνείς «παίκτες», μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, να πέσουν οι τόνοι. Οι Αμερικανοί, μάλιστα, φέρονται να διαμηνύουν προς τη μεριά των Τούρκων ότι τα όσα γίνονται στο Αιγαίο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, καθώς το ΝΑΤΟ δεν αντέχει άλλη κρίση στο Νοτιοανατολικό του σκέλος. 

«Καρφιά» του Βερολίνου για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Και οι Γερμανοί, πάντως, στέλνουν μηνύματα στην Άγκυρα, μιλώντας με πιο καθαρή γλώσσα, ακόμα και από την κρίση του Ορούτς Ρεις. 
«H επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία» δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Βάγκνερ. 

Βολές επί προσωπικού στον Κ. Μητσοτάκη από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν

Παρά τις διεθνείς προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι, πάντως, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ συνεχίζει τους λεονταρισμούς. 


Χαρδαλιάς για υβριδικές απειλές: Ουδείς ταραξίας μπορεί να μας απειλήσει

«Δεν πρέπει να έχουμε διπλή ατζέντα όπως κάνει ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης ήρθε στην Κωνσταντινούπολη και είπε "να λύσουμε εμείς οι δύο τα προβλήματά μας", αλλά μετά πήγε στο αμερικανικό Κογκρέσο και παρουσίασε μία στάση απολύτως απαράδεκτη ενάντια στην Τουρκία» υποστήριξε.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top