Χαρδαλιάς για υβριδικές απειλές: Ουδείς ταραξίας μπορεί να μας απειλήσει

Τι είπε για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια των υποδομών της χώρας

Νίκος Χαρδαλιάς

Στην ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει κάθε είδους υβριδικές απειλές αναφέρθηκε  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση του 2ου Φόρουμ για τις υβριδικές απειλές, την Κυβερνοασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη. 

Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία από τις Οινούσσες

Το Φόρουμ, διεξάγεται στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου 2022 από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και του ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνεδρίας, χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων Λουκάς Κατσώνης.

Ψύχωση με τον Δένδια έχουν πάθει οι Τούρκοι – Νέα επίθεση στον ΥΠΕΞ 

Χαρδαλιάς: Υβριδική επίθεση η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο   

O κ. Χαρδαλιάς  ανέφερε, υπενθυμίζοντας την «ενορχηστρωμένη υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 η Τουρκία εναντίον της χώρας μας»q     

«Δεκάδες χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι εξωθήθηκαν βιαίως από τις τουρκικές Αρχές στο ελληνικό έδαφος μέσω του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, με στόχο έναν και μοναδικό, την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την άσκηση πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενάμιση χρόνο αργότερα, διαπιστώσαμε ότι οι κακόβουλες τουρκικές μέθοδοι βρήκαν μιμητές σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη. Σας θυμίζω ότι, στο δεύτερο μισό του 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την πρόκληση του Προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο, ο οποίος απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με παράτυπους μετανάστες ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του αυταρχικού του καθεστώτος».

Όλες οι σκληρές απαντήσεις των Ελλήνων βουλευτών στις προκλήσεις του Ακάρ 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε: 

«Στα χερσαία, στα εναέρια και στα θαλάσσια σύνορά μας, στον κυβερνοχώρο, στις ενεργειακές μας υποδομές και στο πεδίο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, κανένας διεθνής ταραξίας δεν μπορεί να αισθάνεται αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να μας απειλήσει. Και βέβαια, όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πιστέψτε με τις «κόκκινες γραμμές» μας.

Κυρίες και κύριοι, τα τελευταία τρία χρόνια, η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά αλλεπάλληλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που από πλευράς σφοδρότητας και συχνότητας υπερβαίνουν οτιδήποτε κλήθηκε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Σχεδόν όλες αυτές οι κρίσεις προήλθαν από το εξωτερικό, ως αποτελέσματα αδίστακτων, ως αποτελέσματα αυταρχικών πολιτικών.

Απέναντι σε αυτή την πάντοτε παρούσα απειλή του ολοκληρωτισμού, καθώς και στην επαμφοτερίζουσα στάση των διαφόρων «επιτήδειων ουδέτερων» συνοδοιπόρων του, η Ελλάδα, ως το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης προς Ανατολάς, θα συνεχίσει να επιτελεί την ιστορική της αποστολή ως προμαχώνας της ελευθερίας, της δημοκρατίας και υψηλών φιλελεύθερων αξιών».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top