Επιμένουν οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Ρόδο»

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις

Δεν έχουν τέλος τα προκλητικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που ρίχνουν καθημερινά λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Από τη μια ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις απειλές κατά της Ελλάδας και από την άλλη τα τουρκικά ΜΜΕ βγάζουν στρατιωτικούς αναλυτές που επαναλαμβάνουν το αφήγημα περί τουρκικής κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. 

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

Οι αναλυτές αυτοί υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ. «Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

Τουρκικές παραβιάσεις: 13 μόνο σήμερα πάνω από το Αιγαίο!

Ερντογάν: Κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις κι εντείνει τις προκλήσεις

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώνει την ένταση κι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας. 

Μάλιστα όσο τα ποσοστά του κατρακυλούν στις δημοσκοπήσεις, τόσο πιο ακραία γίνεται η τουρκική προπαγάνδα που καλλιεργεί στο εσωτερικό της χώρας του. 

Διπλωματικές πηγές: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα τουρκικά δημοσιεύματα»

Η έκρηξη του πληθωρισμού που άγγιξε το 73%, σε συνδυασμό με το ράλι στις τιμές των καυσίμων επιτείνουν την πτώση της αγοραστικής δύναμης των Τούρκων πολιτών και μαζί την κατάρρευση της εθνικής τους οικονομίας, ενισχύοντας την ίδια ώρα την ανάγκη αντιπερισπασμού για την Άγκυρα.

Παράλληλα η συσσωρευμένη φθορά στο πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος βρίσκεται από το 2003 στο τιμόνι της χώρας, για πρώτη φορά γεννούν στον Ερντογάν τοv φόβο της ήττας.

Τουρκικός Τύπος: «Έχουμε την κυριαρχία σε Ρόδο, Σάμο, Χίο κι άλλα 6 νησιά»

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον θέτουν εκτός του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών, οι οποίες φημολογείται πως θα διεξαχθούν πρόωρα.

Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν φαίνεται ότι δε θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην Προεδρία της Τουρκίας, καθώς εμφανίζεται να χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Οικονόμου για Τουρκία: «Δεν εφησυχάζουμε και δε μπορούμε να εφησυχάζουμε»

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο -με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) - δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Ερντογάν, 39,4%, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνά το ανάστημα της Ελλάδα»

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των «Κεμαλιστών», Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Κιλιτσντάρογλου, να συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.

Σε ομιλία του χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε όσα συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη. 

Μητσοτάκης: Ουδείς ανέχεται πλέον στη Δύση τον δεσποτικό αναθεωρητισμό   

«Σε φιλοξένησα στην κατοικία του σουλτάνου Βαχντετίν. Σε κέρασα φαγητό. Και σε εκείνο το γεύμα, καταλήξαμε σε μια συμφωνία μαζί. Από εδώ και στο εξής, ας μιλήσουμε απευθείας οι δυο μας. Να μη βάλουμε τρίτους ανάμεσά μας. Εντάξει. Πέρασαν 15 ημέρες, 3 εβδομάδες, πήγες στην Αμερική, στη Γερουσία μίλησες κατά της Τουρκίας. Μιλάς για τα F-16. Δεν τα χάφτουμε αυτά Μητσοτάκη, δεν τα χάφτουμε. H μαγιά αυτού του έθνους δεν αντέχει να το ξεγελάς. Το ξέρεις. Αυτά, στο παρελθόν… Οι πρόγονοί σου τα ξέρουν πολύ καλά. Μην προσπαθήσετε να τα ξαναζήσετε. Το τίμημα θα είναι βαρύ», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top