Τουρκικός Τύπος: «Έχουμε την κυριαρχία σε Ρόδο, Σάμο, Χίο κι άλλα 6 νησιά»

Ακραία πρόκληση από την Άγκυρα που κλιμακώνει την ένταση

Σε νέες ακραίες προκλήσεις καταφεύγει και πάλι ο τουρκικός Τύπος, προβαίνοντας σε ανυπόστατες διεκδικήσεις, μετά και το κρεσέντο ανθελληνικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν και ηγετικών μελών της κυβέρνησής του. 

Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνά το ανάστημα της Ελλάδα»

Αυτή τη φορά τουρκικές εφημερίδες εγείρουν αξιώσεις για τα ελληνικά νησιά, αναφέροντας ότι υπάρχουν 22 στο ανατολικό Αιγαίο που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία κι έχουν δοθεί στην Ελλάδα με δικαίωμα χρήσης, υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. 

Οικονόμου για Τουρκία: «Δεν εφησυχάζουμε και δε μπορούμε να εφησυχάζουμε»

Η Milliyet, καθεστωτική εφημερίδα που στηρίζει τον Ερντογάν, σε πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει λόγω της στατιωτικοποίησής τους τη Ρόδο, τη Χίο και τη Λέσβο. 

Το πρωτοσέλιδο της Milliyet

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει σε διεκδίκηση 22 νησιών βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης, ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak ισχυρίζεται ότι η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννέα ελληνικών νησιών. 

ΗΠΑ κατά Τουρκίας για τις προκλήσεις: Να σέβεστε την κυριαρχία των κρατών

Το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak

Σημειώνει ότι 22 από τα 23 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. 

Μητσοτάκης: Ουδείς ανέχεται πλέον στη Δύση τον δεσποτικό αναθεωρητισμό

Χάρτης με τα ελληνικά νησιά τα οποία ισχυρίζεται η Τουρκία ότι έχει την κυριαρχία τους

Τέλος μεταξύ των εννέα νησιών που, όπως αναφέρει η Yeni Safak, η Άγκυρα έχει την κυριαρχία είναι η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία και η Ρόδος, ενώ υποστηρίζει πως στην Ελλάδα έχει… παραχωρηθεί μόνο το δικαίωμα χρήσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top