Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνά το ανάστημα της Ελλάδα»

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα»

Επιμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει σήμερα –όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Turkiye- ότι «το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας».

Το εμπρηστικό αυτό σχόλιο έρχεται μετά από τις απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε, χθες Παρασκευή, ο Χουλουσί Ακάρ.

Αμόκ του τουρκικού Υπ. Άμυνας κατά Ελλάδας για τις επισκέψεις σε νησιά!

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αφήνοντας αιχμές για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω, την Ψέριμο και την Κύμη.

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε “ναι” σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι» υποστήριξε επίσης ο Τούρκος υπουργός.

Νέα πρόκληση από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Τα νησιά είναι υπό στρατιωτική κατοχή»

Μάλιστα, ο ίδιος λέει πως η ελληνική ρητορική είναι «προκλητική». «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο ίδιος ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top