Μητσοτάκης: Ουδείς ανέχεται πλέον στη Δύση τον δεσποτικό αναθεωρητισμό   

Μήνυμα – προειδοποίηση του Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη στην Τουρκία 

Σαφές μήνυμα - προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ολοκλήρωση της συνόδου των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στη Θεσσαλονίκη, ότι ο αναθεωρητισμός, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «δεσποτικό», δεν γίνεται πλέον ανεκτός από συμμάχους και εταίρους. 

To τετ α τετ του Δένδια με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη

Star Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη           

Το κεντρικό δελτίο του Star για την αναφορά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στον δεσποτικό αναθεωρητισμό 

«Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα: κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί γεωπολιτική ισορροπία και τα αποδεκτά σύνορα. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του»  τόνισε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στις τουρκικές προκλήσεις και στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Κωσταράκος στον εκπρόσωπο Ερντογάν: Ελάτε νύχτα και θα σας φάνε τα ψάρια!

Παρέμβαση υπέρ της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ – Τι είπε για την ενεργειακή αυτονομία 

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού στην ανάγκη ένταξης των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, «Να ολοκληρωθεί το παζλ σταθερότητας που η ΕΕ προσφέρει στα μέλη της εντάσσοντας σε αυτή και τα Δυτικά Βαλκάνια. Η περιοχή μας θα ανταποκριθεί στην πρόκληση της συγκυρίας: τόσο στην ενεργειακή αυτονομία, όσο και στην κυριαρχία. Απαραβίαστο συνόρων και γειτονική συνεργασία» τόνισε.

Τον Σολτς και άλλους 9 ηγέτες υποδέχεται ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top