To τετ α τετ του Δένδια με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη

Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις η συνάντηση στη σύνοδο του SEECP   

Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις υπήρξε  τετ-α-τετ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Καϊμακτσί, στη Θεσσαλονίκη. 

Πώς «ξεμπροστιάζουν» διεθνώς την Τουρκία οι 16 χάρτες του ΥΠΕΞ 

Ο Τούρκος υφυπουργός εκπροσωπεί την κυβέρνηση Ερντογάν στη Σύνοδο του SEECP (Διαδικασία Για Τη Συνεργασία Στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη), εν μέσω «θερμού» κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Δένδιας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία αν θέλει ένταξη στην ΕΕ  

Ο κ. Δένδιας τον υποδέχθηκε με μια χειραψία, ενώ έγινε ο παρακάτω διάλογος, όπως κατέγραψε η κάμερα 

Τούρκος υφυπουργός: Κύρια Δένδια πώς είστε; 
Δένδιας: Πως είναι ο πρόεδρος;  
Τούρκος υφυπουργός: Είναι busy
Δένδιας: είναι πάντα busy…   

Την τελευταία με… νόημα δήλωση ακολούθησαν γέλια και ένα νεύμα. Έμοιαζε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σα να μιλούσε στον Τούρκο υφυπουργό για την  κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι.  

Το κλίμα, πάντως, μεταξύ τους ήταν καλό, όπως «μαρτυρούν» και οι φωτογραφίες από τα γέλια και τα «πειράγματα» όταν ο... ψηλός Έλληνας υπουργός έκατσε μπροστά του στην οικογενειακή φωτογραφία. 

Δένδιας με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Ο Ν. Δένδιας με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών στην «οικογενειακή» φωτογραφία της συνόδου του SEECP στη Θεσσαλονίκη 

Δένδιας από Θεσσαλονίκη: Δε θα τροφοδοτήσουμε την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία

Προηγουμένως, βέβαια, ο Νίκος Δένδιας είχε φροντίσει να δώσει την δική του απάντηση στις  «κραυγές» που ακούγονται από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου: 

«Εμείς δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε με υβριστικές δηλώσεις, με παράτυπες, παράνομες, παράλογες διεκδικήσεις, με ισχυρισμούς πέραν των ορίων του Διεθνούς Δικαίου σε μία διαρκή κλιμάκωση με τη γείτονα Τουρκία.... οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά».   

Μητσοτάκης για Σύνοδο: Θα ενημερώσω Σολτς και Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα 

«Θα ενημερώσω για τουρκική προκλητικότητα, αλλά αυτή η Σύνοδος δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία, αλλά τον κυρίαρχο ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη ΝΑ Ευρώπη και στα Βαλκάνια και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης. Και αυτά αναμένεται να πει στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς που ήρθε ως παρατηρητής στη Σύνοδο, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και στους ομολόγους του. Αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μένει πιστή στην τακτική της διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων. 

Με δείπνο παρουσία Σολτς θα ρίξει αυλαία η Σύνοδος  

Το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν, ενώ η «αυλαία» της Συνόδου θα πέσει μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, με δείπνο που θα παραθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συμμετέχοντες, παρουσία και του Γερμανού Καγκελάριου Σολτς. 

Το μενού των Υπουργών Εξωτερικών:

Οι Υπουργοί Εξωτερικών πάντως, πριν από λίγο στο δικό τους γεύμα έφαγαν: 

•    Μπαρμπούνι με κρεμολάτα λαχανικών και σοσ σέλερι

•    Κυρίως πιάτο : Λαβράκι αλά πολίτη

•    Κρασί: Μαλαγουζιά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top