Η Ρωσία χρησιμοποιεί νέο βαρύ φλογοβόλο σύστημα στην Ουκρανία

Το TOS-2 «Tosochka» καταστρέφει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης

Η Ρωσία χρησιμοποιεί νέο βαρύ φλογοβόλο σύστημα στην Ουκρανία

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το νέο βαρύ φλογοβόλο σύστημα TOS-2 «Tosochka» κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω σύστημα που χρησιμοποιεί ο Ρωσικός στρατός, έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης με ένα μόνο χτύπημα κι από απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων. 

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο - Είναι ικανός για τα χειρότερα»

«Τα συστήματα TOS-2 χρησιμοποιήθηκαν στο Χάρκοβο», όπως δήλωσε Ρώσος στρατιωτικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία (ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την επέμβαση), οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δοκιμάζουν πολλές στρατιωτικές καινοτομίες στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία (Ειδική επιχείρηση χαρακτηρίζει η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία).

Τουλάχιστον 4.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου

TOS-2 Tosochka: Καταστρέφει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το TOS-2 κατά τη διάρκεια του κύριου σταδίου των στρατηγικών ασκήσεων Kavkaz-2020, στο εκπαιδευτικό πεδίο Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν.

Το TOS-2 διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενάντια σε όπλα ακριβείας. Με ένα χτύπημα από απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης των εχθρικών δυνάμεων. 

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία» της

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα είναι εγκατεστημένο, στο τροχοφόρο πλαίσιο του φορτηγού Ural με αυξημένη ικανότητα μεταφοράς και ευελιξίας, ενώ διαθέτει ακόμα αυξημένο βεληνεκές εκτόξευσης πυραύλων. Είναι εξοπλισμένο με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα στόχευσης, βολής και ελέγχου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, το βαρύ σύστημα φλογοβόλων διαθέτει γερανό, με συνέπεια να μη χρειάζεται όχημα μεταφοράς-φόρτωσης.

Σολτς - Μακρόν ζήτησαν από τον Πούτιν απευθείας συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Η Ρωσία χρησιμοποίησε και το BMPT «Terminator»

Ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει επίσης χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων μάχης (BMPT) «Terminator» σε επιχειρήσεις μάχης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top