ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 13χρονο άοπλο αγόρι

Το αγόρι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Αστυνομία Σικάγο
Αστυνομική ταινία σηματοδοτεί έναν δρόμο του Σικάγο (AP Photo/Teresa Crawford)

Ένας αστυνομικός στο Σικάγο των ΗΠΑ πυροβόλησε άοπλο 13χρονο αγόρι επειδή θεώρησε πως συμμετείχε σε κλοπή αυτοκινήτου. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγο Ντέιβιντ Μπράουν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, δήλωσε πως το αστυνομικό τμήμα του συνεργάζεται πλήρως με το Πολιτικό Γραφείο Λογοδοσίας της Αστυνομίας (COPA).

Να σημειωθεί πως όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα της επίθεσης στο Μπάφαλο με 10 νεκρούς 

Η αστυνομία εξήγησε ότι τέσσερις ύποπτοι έκλεψαν την Τρίτη ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα 3χρονο κορίτσι. Η μητέρα του κοριτσιού κρατιόταν από το όχημα και δεν το άφηνε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τη σύρουν καθώς προχωρούσαν με το αυτοκίνητο και αυτή να σπάσει την κλείδα της όταν έπεσε στο έδαφος. Λίγα λεπτά αργότερα οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και το κορίτσι βρέθηκε σώο και αβλαβές.

Ένοπλος γάζωσε πιστούς σε εκκλησία στην Καλιφόρνια

Την Τετάρτη το βράδυ η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην κλοπή αυτοκινήτου την προηγουμένη. Όταν το όχημα σταμάτησε, ένα 13χρονο αγόρι που επέβαινε σε αυτό βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε μακριά. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε το αγόρι όταν αυτό στράφηκε προς το μέρος τους, εξήγησε ο Μπράουν. Το αγόρι δέχθηκε μια σφαίρα, όμως ο Μπράουν αρνήθηκε να διευκρινίσει αν πυροβολήθηκε στην πλάτη, όπως μετέδωσαν κάποια τοπικά μέσα.

ΗΠΑ: 10 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top