Τουρκία: Οργή για τη θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο τουρκικός τύπος αποδοκίμασε την ενθουσιώδη υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Θύελλα αντιδράσεων στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε η υποδοχή του Κυριακού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Star)

Οργισμένες αντιδράσεις πυροδότησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η ενθουσιώδης, φιλελληνική υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδιαίτερα ενόχλησαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο αλλά και τα F-35 που σχεδιάζει να πάρει η Ελλάδα σε αντιδιαστολή με τα F-16 που διεκδικεί, αλλά δεν παίρνει η Τουρκία.

Μητσοτάκης: Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο

Ο Αλί Τσινάρ, ανταποκριτής της Haber Turk στην Ουάσινγκτον, τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα κάνει ένα σόου». Επίσης, ανέφερε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να παραλάβει F-16, ενώ ήταν ικανοποιημένη και από την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35».

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας 

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ γράφει για «δώρο F-35 από τον Μπάιντεν στον Μητσοτάκη» και χαρακτηρίζει «κλακαδόρους» του Μητσοτάκη τα μέλη του Κογκρέσου που τον χειροκρότησαν για όσα είπε για την Κύπρο.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα να γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ακσάμ αναφέροντας πως «ο Μητσοτάκης κατέθεσε ανήθικη πρόταση προς τις ΗΠΑ για την Κύπρο.»
Η εφημερίδα Χουριέτ στηλιτεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης;»

Ο Μητσοτάκης έδειξε τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» στον Μπάιντεν

Ο Τσαβούσογλου προσπαθεί να γεφυρώσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας

Ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη  

Μετά τη φιλελληνική αυτή χιονοστιβάδα ο Τσαβούσογλου πάει να θερμάνει τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον στη σημερινή συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπλίνκεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top