Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν 

Δεξίωση προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο  

 

Ξεκινά στο Κογκρέσο η δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγη ώρα μετά την ιστορική ομιλία του στην κοινή σύνοδο Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας των ΗΠΑ.    

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας 

Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από την Ουάσιγκτον, το πλούσιο παρασκήνιο από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και όσα δεν έδειξαν οι κάμερες. 

υποδοχή Μητσοτάκη

Η υποδοχή του Κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο
 

Όπως ανέφερε για τη  δεξίωση που διεξάγεται  αυτή την ώρα στο Κογκρέσο, αυτή έχει «χρώμα και άρωμα Ελλάδας» καθώς έχει προσέλθει η πολιτική και διπλωματική «αφρόκρεμα» της πρωτεύουσας των ΗΠΑ και μαζί εξέχοντα στελέχη της Ομογένειας.      

ΗΠΑ: Θερμό κλίμα και στη συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο της Βουλής Πελόζι      

Ισχυρή η σχέση Μητσοτάκη – Μπάιντεν 

Όπως ανέφερε ο Δ. Σουλτογιάννης για τη συνάντηση τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή, ενώ οι δύο ηγέτες περπάτησαν μαζί στον Κήπο των Ρόδων, της έδρας του Προέδρου των ΗΠΑ.   

Όλες οι επισκέψεις πρωθυπουργών της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο


Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι με το που μπήκαν στο Οβάλ Γραφείο Μπάιντεν  και Μητσοτάκης,  η αίσθηση ήταν ότι συναντώνται δύο παλιοί γνώριμοι.  

Θετική η αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη και από τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον
  

Εξαιρετικά θετική ήταν η αποτίμηση και των Αμερικανών δημοσιογράφων και των ξένων ανταποκριτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star, σχολίαζαν ότι ήταν μια πολύ καλά προετοιμασμένη  συνάντηση αυτή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ότι ο χρόνος που αφιέρωσε ο Μπάιντεν στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ήταν ενδεικτικός της σημασίας που δίνει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top