ΗΠΑ: Θερμό κλίμα και στη συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο της Βουλής Πελόζι 

Πελόζι: Οι Έλληνες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους Αμερικανούς 

Σε θερμό κλίμα έγινε και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, πριν την ομιλία του στο Κογκρέσο. 

Μπάιντεν Σε Μητσοτάκη: Ύμνοι για την Ελλάδα στον Λευκό Οίκο

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μας Νίκος Παναγιωτόπουλος.    

Όλες οι επισκέψεις πρωθυπουργών της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο

Μητσοτάκης Πελόζι Δένδιας Παναγιωτόπουλος

Μητσοτάκης, Δένδιας, Παναγιωτόπουλος στη συνάντηση με την Πελόζι 

Μπάιντεν: Γραβάτα με ελληνική σημαία στη συνάντηση με Μητσοτάκη!

Η κυρία Πελόζι αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη και του ευχήθηκε για τη συμπλήρωση 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας, ανέφερε ότι «οι Έλληνες αποτέλεσαν έμπνευση για τους Αμερικανούς και την επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο, πριν η ίδια η αμερικανική Επανάσταση αποτελέσει έμπνευση για τους Έλληνες του '21, να ξεσηκωθούν και να δώσουν μάχη για την ελευθερία τους».

Μητσοτάκης Πελόζι

Η Ν. Πελόζι ξεναγεί τον Κ. Μητσοτάκη στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων  

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρθηκε και στον θετικό ρόλο της Ελλάδας στην κρίση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας τη βοήθεια που πρόσφερε στους πρόσφυγες, καθώς και τις θέσεις που έχει λάβει η χώρα μας εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ. «Εμείς μάθαμε από τους Έλληνες, οι Έλληνες έμαθαν από εμάς και συνεχίζουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία», τόνισε η Πελόζι.  

Αν φορούσε ο Μπάιντεν γραβάτα με τη σημαία της Τουρκίας...

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ για το προνόμιο να μιλήσω στο Κογκρέσο    

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας ευχαρίστησε την κυρία Πελόζι που για «το προνόμιο να είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο» και αναφέρθηκε στις αξίες της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας των κρατών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν πριν από 25 αιώνες, στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είχαν αρκετές διακυμάνσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σήμερα είναι πιο δυνατές από ποτέ. 

Τέλος η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε ότι «σήμερα όντως, είναι μία γιορτή για τη Δημοκρατία» και ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top