Αν φορούσε ο Μπάιντεν γραβάτα με τη σημαία της Τουρκίας...

Φωτογραφια αρθρογραφου

Αλλά όταν φοράει γραβάτα με την ελληνική σημαία είναι… Δευτέρα  

Έκλεψε την παράσταση στη συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη η χειρονομία του Προέδρου των ΗΠΑ να φορέσει γραβάτα με παραστάσεις της ελληνικής σημαίας ενώπιον όλων, στέλνοντας σαφές μήνυμα, που έφτασε μέχρι την Άγκυρα.

Μπάιντεν: Γραβάτα με ελληνική σημαία στη συνάντηση με Μητσοτάκη!

Ο αντίλογος είναι ότι επρόκειτο για μια κίνηση διπλωματικής αβροφροσύνης, από αυτές που λίγο ή πολύ συνηθίζονται μεταξύ των ηγετών δύο κρατών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται όμως για ένα ωραίο και συμβολικό δώρο που αντάλλαξαν, ούτε για το «μενού» στο δείπνο που θα το0 δούμε σε κάποιο παραπολιτικό δημοσίευμα. 

Πρόκειται για την εικόνα του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ, που «ταξίδεψε» στα πέρατα του κόσμου με το πιο χαρακτηριστικό brand  - σύμβολο μιας χώρας, τη σημαία της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προκαλώντας ήδη «νευρική κρίση» στην Άγκυρα.

Και για να το σκεφθούμε και αντίστροφα: Ας σκεφθεί κάποιος τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα με τους γνωστούς θιασώτες της μιζέριας, της απαισιοδοξίας και της μικροκομματικής αντιπαλότητας, αν ο Μπάιντεν είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν  (που δε δείχνει και ιδιαίτερη διάθεση να τον συναντήσει από τότε που ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ… ) και είχε εμφανισθεί με γραβάτα με την τουρκική σημαία. Μέχρι και η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είχε ζητηθεί. 

Όταν όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται με γραβάτα με την ελληνική σημαία, για τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι απλώς Δευτέρα βράδυ. Τόσο βράδυ, που να ισχυρίζονται κάποιοι πολιτικοί τους  ότι η συνάντηση ήταν «αποτυχημένη». Το γιατί δεν το γνωρίζουν, αρκεί να μην παραδεχθούν το αντίθετο. Κρίμα…                                  
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top