Ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη   

Οι Τούρκοι προσπαθούν να μπουν «σφήνα» με ραντεβού Τσαβούσογλου  

Οι Τούρκοι προσπαθούν να μπουν σφήνα  στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκουν πολιτικές επαφές  τις ίδιες ημερομηνίες. Τι ακριβώς συμβαίνει αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή πριν δει τον Μπάιντεν

Την Τετάρτη 18 του μηνός  ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κλείνει  ραντεβού με τον Μπλίνκεν το οποίο το πιθανότερο είναι να γίνει στη Νέα Υόρκη,  ενώ στις 16 και 17 του μηνός οι Τούρκοι προσπαθούν να  κλείσουν ραντεβού του Σεντάτ Ονάλ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια δε μπορεί να συγκριθεί  η σημασία του ραντεβού των δύο επικεφαλής κυβερνήσεων, όπως και με τη σημασία της ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, αλλά η αντίδραση της Άγκυρας δείχνει την αναστάτωση που της προκάλεσαν οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού σε υψηλότατο επίπεδο…  

Δένδιας για Συμφωνία με ΗΠΑ: Διασφαλίζει τα εθνικά μας δικαιώματα        

 

Ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μπάιντεν  - Μητσοτάκη

Στο τετ α τετ  Μπάιντεν -  Μητσοτάκη θα συζητηθούν και τα εξοπλιστικά και τα ενεργειακά, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δίνει μεγάλη έμφαση στον ρόλο της Αλεξανδρούπολης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση που θα υπάρξει  απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις,  τις οποίες και θα θέσει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top