Πανικός στη Γερμανία: Η υπ. Εσωτερικών προτείνει να μαζέψουν προμήθειες

Έδωσε λίστα με τρόφιμα και υγρά που πρέπει να έχουν στο σπίτι

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά από σύσταση της υπουργού Εσωτερικών στους πολίτες να … αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα, με σκοπό να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος για μεγάλο διάστημα. 

Η Νάνσι Φέζερ δήλωσε σε συνέντευξή της στη γερμανική Handelsbatt: «Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». 

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές κρίσεις: τις πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγές, τους κινδύνους πολέμου». Για όλους αυτούς τους λόγους, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών θεωρεί σημαντικό να προετοιμαστούν οι πολίτες και να έχουν προμήθειες σε φάρμακα και τρόφιμα μέσα στο σπίτι τους. 

Η ίδια προειδοποίησε επίσης πως ενδέχεται να υπάρξουν κυβερνοεπιθέσεις στη χώρα που μπορούν να καταστρέψουν τις βασικές υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρισμού της χώρας. 

Μάλιστα, έδωσε συγκεκριμένη λίστα στους πολίτες με τις προμήθειες που πρέπει να έχουν: 20 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σε σιτηρά, ψωμί, πατάτα, ρύζι και ζυμαρικά αλλά και 1,5 κιλό σε κρέας, ψάρι και αυγά.

Όπως γράφουν οι οδηγίες της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας, οι προμήθειες αυτές μπορούν να καλύψουν ένα άτομο για δέκα μέρες στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να ψωνίσει. 

Επιπλέον, η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν σταδιακά τα αποθέματά τους, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top