ΗΠΑ: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Είχε στηθεί σε ψηλό κτίριο και πυροβολούσε στην τύχη διερχόμενους

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση της αστυνομίας μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον - AP 

Ένοπλος άνδρας στις ΗΠΑ άνοιξε πυρ κοντά σε αμερικανικό κολλέγιο. Τραυμάτισε τέσσερα άτομα και μετά αυτοκτόνησε. Το χρονικό της φρίκης στην Ουάσινγκτον.

Τον τρόμο σκόρπισε ένας οπλοφόρος στην Ουάσιγκτον την Μεγάλη Παρασκευή. Ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί ακατάπαυστα από τον υψηλότερο όροφο πολυκατοικίας κοντά σε ιδιωτικό κολέγιο στην αμερικανική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ανάμεσα στους τραυματίες και μια 12χρονη.

πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος Ρέιμοντ Σπένσερ από το Φέρφαξ (Βιρτζίνια),  ταυτοποιήθηκε από βίντεο που μεταφόρτωσε ο ίδιος σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, εικονίζεται να ρίχνει από παράθυρο. Η λεζάντα του βίντεο είχε τυπογραφικό λάθος: «Πυροβολισμοί σε σολείο!» («Shool shooting!»).

Ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Κόντι, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αργά χθες βράδυ ότι το βίντεο αυτό μοιάζει να είναι εντελώς αυθεντικό, ωστόσο δεν είναι σαφές αν μεταφορτώθηκε απευθείας ή αφού ο νεαρός άνοιξε πυρ.

Τελικά ο 23χρονος αυτοκτόνησε, καθώς η αστυνομία έκανε εισβολή στο διαμέρισμά του, όπου είχε στήσει θέση ελεύθερου σκοπευτή, με το τουφέκι του στηριγμένο σε τρίποδο.

αστυνομία Ουάσινγκτον

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο δράστης επέλεξε τα θύματά του στην τύχη, επρόκειτο απλά για διερχόμενους.

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας: ένας 54χρονος και μια γυναίκα 30 ετών, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση κι ένα κορίτσι 12 ετών με τραύμα στο χέρι. Στο τέταρτο θύμα, μια γυναίκα 60 ετών, προσθέρθηκε επιτόπου ιατρική φροντίδα, καθώς υπέστη μικρό τραυματισμό από σφαίρα.

πυροβολισμοί ΗΠΑ

πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και άλλα MME πως άκουσαν αλλεπάλληλες εκπυρσοκροτήσεις. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Κόντι, ο 23χρονος έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες.

Μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top