Ρωσία: Συμφωνία με «αρκετούς αγοραστές» για πληρωμή αερίου σε ρούβλια  

Τι υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Νόβακ    

φυσικό αέριο εργοστάσιο

Αρκετοί αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου συμφώνησαν να αλλάξουν το νόμισμα των πληρωμών σε πληρωμές σε ρούβλια, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. 

Η Ρωσία δε θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ από σήμερα  

«Αναμένουμε την απόφαση (για αλλαγή σε ρούβλια) από άλλους εισαγωγείς», πρόσθεσε, με τα σχόλιά του να δημοσιεύονται σε περιοδική έκδοση του υπουργείου του. Δεν αποκάλυψε ποιοι ήταν οι πελάτες που είχαν ήδη προχωρήσει στην αλλαγή αυτή. 

Πούτιν: Πληρωμή σε ρούβλια ή... τέλος το φυσικό αέριο για τη Δύση! 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι αγοραστές ρωσικού αερίου από «μη φιλικές» χώρες θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια, μια κίνηση που απορρίφθηκε από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του καθεστώτος των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας. 

Φυσικό αέριο: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα της απαίτησης πληρωμής σε ρούβλια

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδυνεύει να έχει μειωμένες προμήθειες αερίου εκτός κι αν πληρώσει σε ρωσικό νόμισμα καθώς επιδιώκει αντίποινα για τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν αναφορικά με αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. 

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν πρότεινε οι αγοραστές ενέργειας να ανοίξουν λογαριασμούς στην Gazprombank, όπου οι πληρωμές σε ευρώ ή δολάρια θα μετατρέπονται σε ρούβλια. 

Γερμανία – Γαλλία: Απορρίπτουμε τον εκβιασμό Πούτιν με το φυσικό αέριο 

Η Αρμενία έχει καταβάλει αρκετές πληρωμές για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Βάγκαν Κερόμπιαν σε συνέντευξή του με το ρωσικό μέσο RBC.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιζάρτο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουγγαρία σχεδιάζει να πληρώσει για το ρωσικό αέριο με ευρώ μέσω της Gazprombank. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top