Eμβόλιο Pfizer: Ετοιμάζεται τρίτη δόση για παιδιά 5 - 11 ετών

Στα 500 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο 

Οι Pfizer και Biontech ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση για αναμνηστική δόση του εμβολίου του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που παρουσίασαν την Πέμπτη δείχνουν αύξηση των επιπέδων προστασίας, αφού τα παιδιά που έκαναν την Τρίτη δόση είχαν αύξηση κατά 36 φορές στα αντισώματα που εξουδετερώνουν την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία έχει επικρατήσει παγκοσμίως. 

Η έρευνα, που δεν είναι ακόμα σε τελικό στάδιο, εξέτασε την ασφάλεια και την ανοσιακή απόκριση της παιδιατρικής δόσης των 10 mg, τρεις φορές μικρότερη από τη δόση για ενήλικες, σε 140 υγιή παιδιά 5-11 ετών.

Κορωνοϊός: Πάσχα με μέτρα και μετά επιστροφή στην κανονικότητα

Η Pfizer ανέφερε ότι θα υποβάλλει αίτημα στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες και στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Η τρίτη δόση του εμβολίου έχει εγκριθεί ήδη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών αλλά και για παιδιά 5-11 ετών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Στα 500 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο 

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν σήμερα τα 500 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, καθώς η ιδιαίτερα μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον είναι σε έξαρση σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και την Ασία.

Η εμφάνιση της BA.2 θεωρείται υπεύθυνη για τις πρόσφατες εξάρσεις στην Κίνα καθώς και για κρούσματα ρεκόρ στην Ευρώπη.

Η Νότια Κορέα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον ημερήσιο μέσο όρο νέων κρουσμάτων, ανακοινώνοντας πάνω από 182.000 νέες μολύνσεις την ημέρα και αντιστοιχώντας σε μία ανά τέσσερις μολύνσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σε 20 από τις 240 και πλέον χώρες και εδάφη που παρακολουθούνται, μεταξύ των οποίων η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη και το Μπουτάν.

Lockdown στη Σανγκάη: Σκοτώνουν τα κατοικίδια που έχουν κορωνοϊό!

Η Σανγκάη βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα κορωνοϊού στην Κίνα από τότε που ο ιός έκανε την εμφάνισή του στην Ουχάν στα τέλη του 2019, με σχεδόν 25.000 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, αν και η πολιτική καραντίνας της πόλης επικρίνεται για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και το γεγονός ότι ασυμπτωματικοί άνθρωποι τοποθετούνται μαζί με ασθενείς με συμπτώματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top