Ολένα Ζελένσκα: Εδώ και ένα μήνα μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο με τον σύζυγό μου

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι μιλά για τη φρίκη του πολέμου

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την Ολένα Ζελένσκα (7/3)

Για τις άγριες συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία και το πώς τον βιώνει η ίδια μίλησε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα. «Εδώ και ένα μήνα μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο με τον σύζυγό μου. Είναι το στήριγμά μου στη ζωή», είπε για τον Ουκρανό πρόεδρο. Τι είπε για τους Ρώσους και τη ρωσική προπαγάνδα.

Ολένα Ζελένσκα: Σε καταφύγιο η πρώτη κυρία της Ουκρανίας και τα παιδιά της

Μια εφ΄όλης της ύλη συνέντευξη στο CNN παραχώρησε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας και σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα Ζελένσκα, η οποία παραμένει στη χώρα παρόλο που είναι ο νούμερο 2 στόχος των Ρώσων. Όπως είπε, από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα της δεν έχει ξανά δει τον σύζυγό της και επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά.

Ο Βολοντίμιρ και η ομάδα του βρίσκονται στο προεδρικό γραφείο.Για λόγους ασφαλείας, δε μας επετράπη να μείνουμε εκεί με τα παιδιά μας. Έτσι, για περισσότερο από ένα μήνα επικοινωνούμε μόνο τηλεφωνικά.

Ολένα Ζελένσκα - Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στην ενεργό πολιτική δράση, η Ολένα στέκεται στο πλευρό του - AP Image

Η Ολένα Ζελένσκα μίλησε ακόμα και για το πώς βιώνει η ίδια τον πόλεμο και τι είναι αυτό που την κρατά όρθια για να συνεχίσει: «Είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σκοινί. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς θα το κάνεις, χάνεις χρόνο και ισορροπία. Έτσι, για να κρατηθείς, πρέπει απλώς να προχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, απ' όσο ξέρω, όλοι οι Ουκρανοί αντέχουν».

«Προσωπικά με βοηθά το γεγονός ότι προσπαθώ να προστατεύω και να υποστηρίζω τους άλλους», είπε.

Ολένα Ζελένσκα: «Φωνάζω τα ονόματα των νεκρών παιδιών»

Ολένα Ζελένσκα

Η Ολένα Ζελένσκα - AP Image

Ολένα Ζελένσκα: «Ο Βολοντίμιρ ήταν πάντα το στήριγμα της ζωή μου»

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αναφέρθηκε με πολλή αγάπη για τον σύζυγό της, ο οποίος όπως είπε, είναι από την πρώτη στιγμή το στήριγμά της στη ζωή. 

Μετά έγινε ένας υπέροχος πατέρας και στήριγμα για την οικογένειά μας. Ο Βολοντίμιρ δεν έχει αλλάξει. Απλώς, τώρα με τον πόλεμο, περισσότεροι είδαν αυτά που έχει να προσφέρει.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα δύο παιδιά της, τη 17χρονη Σάσα και τον 9χρονο Κύριλλο.

«Όταν υπάρχει κάποιος να τα φροντίσει, τα παιδιά δείχνουν πειθαρχία. Μιλάμε πάντως με τα παιδιά για όλα όσα συμβαίνουν στη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε.

 

 

Ολένα Ζελένσκα: «Προτεραιότητά μας είναι η εκκένωση των πιο ευάλωτων ατόμων»

Η Ολένα Ζελένσκα βοηθά όσο μπορεί στα καταφύγια τους αμάχους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η ίδια περιέγραψε τον τρόπο οργάνωσής τους όσον αφορά τους ευάλωτους πολίτες και τα παιδιά:

«Πρώτον, βοηθάμε στην εκκένωση των πιο ευάλωτων ατόμων - δηλαδή παιδιά με καρκίνο, αναπηρία και ορφανά και τα μεταφέρουμε σε χώρες που δέχονται να τους παράσχουν θεραπεία και αποκατάσταση. Δεύτερον, εισάγουμε θερμοκοιτίδες στην Ουκρανία για να υποστηρίξουμε νεογέννητα σε πόλεις που βομβαρδίζονται από Ρώσους. Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν διακοπές ρεύματος, κατά συνέπεια κινδυνεύουν οι ζωές παιδιών. Τρίτον, επιταχύνουμε την προσαρμογή των προσφύγων - των παιδιών και των μητέρων τους - στο νέο τους "σπίτι", γιατί η ανθρωπιστική βοήθεια από μόνη της δεν αρκεί: Τα παιδιά χρειάζονται ταχεία κοινωνικοποίηση και ένταξη στη σχολική κοινότητα. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για χιλιάδες παιδιά με αυτισμό που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό».

 

 

Ολένα Ζελένσκα: Τι λέει για τους Ρώσους εισβολείς και τη ρωσική προπαγάνδα

«Σε ό,τι αφορά τη ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο αυτό, συχνά συγκρίνεται με την προπαγάνδα του Γκέμπελς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτή η ρωσική προπαγάνδα τον ξεπερνά γιατί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε διαδίκτυο και πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως τώρα. Τώρα ο καθένας μπορεί να δει τα εγκλήματα πολέμου - για παράδειγμα, αυτά που διέπραξαν οι Ρώσοι στη Μπούκα , όπου οι νεκροί κείτονταν στους δρόμους με δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα», είπε και πρόσθεσε:

«Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι Ρώσοι δε θέλουν να δουν αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, για να νιώσουν πιο άνετα. Εξάλλου, είναι πιο εύκολο να πεις: "Είναι όλα ψεύτικα" και πήγαινε να πιεις τον καφέ σου παρά να διαβάσεις την ιστορία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου που σκοτώθηκε, να κοιτάξεις τους συγγενείς και τους φίλους του που τον θρηνούν», δήλωσε.

«Είναι τυφλοί σε ό,τι πιστεύουν. Δεν θέλουν να ακούσουν και να δουν. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς πλέον. Το βασικό πράγμα για την Ουκρανία σήμερα είναι ότι όλος ο κόσμος μας ακούει και μας βλέπει και είναι σημαντικό ο πόλεμος να μη γίνει συνήθεια, ώστε τα θύματά μας να μην γίνουν στατιστικά στοιχεία. Γι αυτό μιλάω με τους ανθρώπους μέσω των σόσιαλ μίντια. Μη συνηθίζετε τη θλίψη μας!», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top