Ολένα Ζελένσκα: «Φωνάζω τα ονόματα των νεκρών παιδιών»

Για «μαζική δολοφονία» αμάχων μιλά η πρώτη κυρίας της Ουκρανίας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την Ολένα Ζελένσκα

Στη ρωσική εισβολή αναφέρθηκε, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ουκρανού προέδρου αργά την Τρίτη στα αγγλικά, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, κάνοντας λόγο για «μαζική δολοφονία» αμάχων της χώρας. Η ίδια μάλιστα επικεντρώθηκε στα παιδιά θύματα του πολέμου, αναφέροντας τα ονόματα τριών παιδιών που είχαν πεθάνει στους βομβαρδισμούς.

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη μαζική δολοφονία Ουκρανών αμάχων, παρά τις ρωσικές προσπάθειες να παρουσιάσουν (την εισβολή) ως “ειδική επιχείρηση”», πρόσθεσε.

Η Ολένα Ζελένσκι φιλά τον σύζυγό της, πρ. της Ουκρανίας

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στην ενεργό πολιτική δράση, η Ολένα στέκεται στο πλευρό του - AP Image

Σύμφωνα με την ίδια, ίσως το πιο τρομακτικό και καταστροφικό αυτής της εισβολής, είναι τα παιδιά, θύματα του πολέμου.

«Η 8χρονη Αλίκη που πέθανε στους δρόμους της Okhtyrka, ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει ή η Polina από το Κίεβο, που πέθανε στους βομβαρδισμούς με τους γονείς της. Ο 14χρονος Arseniy χτυπήθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια και δεν μπόρεσε να σωθεί επειδή το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ώρα του, λόγω των έντονων πυρκαγιών.

Τα παιδιά του πολέμου μέσα στα καταφύγια στην Ουκρανία

Όταν η Ρωσία λέει ότι «δε διεξάγει πόλεμο εναντίον αμάχων», φωνάζω πρώτα τα ονόματα αυτών των δολοφονημένων παιδιών», είπε.

Ολένα Ζελένσκα: Σε καταφύγιο η πρώτη κυρία της Ουκρανίας και τα παιδιά της

Όπως ξεκαθάρισε, η Ουκρανία θέλει ειρήνη, αλλά θα υπερασπιστεί τα σύνορά της και την ταυτότητά της. 

Ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς. Η χώρα μας ήταν ειρηνική, οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά μας ήταν γεμάτα ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, άγνωστο παραμένει πού βρίσκεται η 44χρονη πρώτη κυρία της Ουκρανίας, η οποία κρύβεται, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο Zelensky, η οικογένειά τους αποτελεί στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top