Οι πεζοναύτες της Μαριούπολης έσπασαν τον κλοιό των Ρώσων

Η 36η ταξιαρχία ενώθηκε με το τάγμα Αζόφ, σύμφωνα με τους Ουκρανούς  

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Τα τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών της Ουκρανίας, έσπασαν τον κλοιό των Ρώσων στη Μαριούπολη και ενώθηκαν με το τάγμα «Αζόφ», όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ολέξιι Αρεστόβιτς, σε ανάρτησή του στο Facebook.   

Μαριούπολη: Για την ύστατη μάχη ετοιμάζονται οι πολιορκημένοι Ουκρανοί  

Πρόσφατα η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, με την ανάρτησή της στο Facebook στην οποία ανέφερε ότι οι άνδρες της στη Μαριούπολη «ή θα σκοτωθούν ή θα αιχμαλωτιστούν», καθώς τελείωναν τα πολεμοφόδια και βρίσκονταν σε δραματική κατάσταση.   

Εγκλωβισμένοι της Μαριούπολης στην πολιορκημένη πόλη

Εγκλωβισμένοι της Μαριούπολης στην πολιορκημένη πόλη (photo: AP Images) 

«Στην Μαριούπολη τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, έπειτα από έναν δύσκολο και πολύ ριψοκίνδυνο ελιγμό, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα Άζοφ, το οποίο με τρόπο επαγγελματικό υποστήριξε την επιχείρηση» έγραψε ο Αρεστόβιτς για την επιχείρηση απεγκλωβισμού.   

 

Δήμαρχος Μαριούπολης: Πάνω από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη 

Ο Αρεστόβιτς επισήμανε ότι το τάγμα «Αζόφ» έλαβε σημαντική ενίσχυση, ενώ η 36η ταξιαρχία απέφυγε να διασπασθεί κατά τμήματα και απέκτησε πρόσθετες σοβαρές δυνατότητες, αποκτώντας μια δεύτερη ευκαιρία.   

Ζελένσκι: Εκατοντάδες βιασμοί, ακόμη και μικρών παιδιών, από τους Ρώσους

«Οι υπερασπιστές της πόλης είναι τώρα πλέον μαζί, ενίσχυσαν σημαντικά την περιοχή άμυνάς τους. Γενικά το σύστημα άμυνας της πόλης αναβαθμίσθηκε και ενισχύθηκε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει όταν οι αξιωματικοί δεν τα χάνουν και σθεναρά διοικούν τα στρατεύματα. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Ο στρατός ξέρει τι κάνει», δήλωσε ο Αρεστόβιτς.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top