Δήμαρχος Μαριούπολης: Πάνω από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη 

Μίλησε για κινητά «κρεματόρια» από τους Ρώσους για να καίνε τις σορούς!  

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος των Ρώσων για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία  

Ο φόβος της χρήσης χημικών όπλων πλανάται πάνω από την Oυκρανία. Αζοφίτες κατηγορούν τους Ρώσους ότι έριξαν άγνωστη ουσία στη Μαριούπολη, ενώ ο Ζελένσκι ζητά απεγνωσμένα από τη Δύση όπλα και ο Πούτιν δηλώνει σίγουρος ότι θα πετύχει τους στρατηγικούς του στόχους. 
 

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο δήλωσε στο πρακτορείο AP (Associated Press) ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην πόλη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άμαχοι, όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform. 

Δένδιας: Θέλω να ηγηθώ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολ

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, ο αριθμός αυτός μπορεί να φθάσει και τις 20.000, καθώς οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν τις επιθέσεις στην πόλη και αφήνουν τις σορούς των Mαριουπολιτών ως «χαλί στους δρόμους». 

Μαριούπολη: Για την ύστατη μάχη ετοιμάζονται οι πολιορκημένοι Ουκρανοί  

O δήμαρχος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι για αρκετές εβδομάδες εμποδίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη, για να αποκρύψουν εν μέρει τις δολοφονίες που διαπράττουν.

Μαριούπολη συντρίμμια

Σε συντρίμμια μετατράπηκε η Μαριούπολη μετά τον βομαρδισμό των Ρώσων 9πηγή: AP)  

Να σημειωθεί ότι πρωτοβουλία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έχει αναλάβει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως επίσης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (σε συνεννόηση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν αλλά και την Τουρκία).  Μέχρι στιγμής όμως η Ρωσία δεν έχει ανταποκριθεί στην έκκληση να φθάσει η βοήθεια στην πόλη της Αζοφικής.    

Αποθεώνει Δένδια ο Ζελένσκι: Ευγνώμων για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους            

Ο Μποϊτσένκο αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σε σχέση με τις δηλώσεις αξιωματούχων, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φέρει στην Μαριούπολη κινητά κρεματόρια για να αφανίσουν τα θύματα του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει στην πόλη.  

Ο ίδιος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν πολλές σορούς σ’ ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο όπου υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι και ψυγεία. 

Μαριούπολη κάτοικοι

Κάτοικοι της Μαριούπολης στην κατεστραμμένη πόλη (πηγή AP)

Για κινητά… κρεματόρια όπου οι Ρώσοι καίνε τις σορούς μίλησε ο δήμαρχος της Μαριούπολης   

«Έφθασαν κινητά κρεματόρια με την μορφή φορτηγών: τα ανοίγεις και μέσα υπάρχει ένας σωλήνας όπου καίνε αυτές τις σορούς» δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι στην Μαριούπολη παραμένουν 120.000 κάτοικοι οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, νερό, θέρμανση και επικοινωνίες. 

Ουκρανία: Καταγγελίες ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε χημικά στη Μαριούπολη

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι ρώσοι στρατιωτικοί παίρνουν τα διαβατήρια από τους Ουκρανούς πολίτες και στην συνέχεια τους στέλνουν σε στρατόπεδα «φιλτραρίσματος» που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρώσων αυτονομιστών. Εν συνεχεία τους στέλνουν σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.  

Ο Μποϊτσένκο δήλωσε ότι για τα άτομα που δεν έχουν περάσει το «φιλτράρισμα» έχουν δημιουργηθεί πρόχειρες φυλακές και τουλάχιστον 33.000 έχουν μεταφερθεί στην Ρωσία ή στα εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές. 

Όπως έχει μεταδώσει το Ukrinform, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μετατρέψει την Μαριούπολη σε ένα απέραντο χώρο ερειπίων, οι κάτοικοι από την πείνα λιποθυμούν στους δρόμους, ενώ από τους βομβαρδισμούς θάβονται ζωντανοί μέσα στα καταφύγια.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top