Γαλλία: Οριακή νίκη Μακρόν στον β΄ γύρο δείχνουν τα γκάλοπ

Με ποσοστό 51 – 52% έναντι 48 -49% της Λεπέν 

Οριακή νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετατρέποντας την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Απριλίου σε εκλογικό θρίλερ. Το προβάδισμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων του Γάλλου προέδρου έναντι της Μαρίν Λεπέν στον χθεσινό πρώτο γύρο οδηγεί σε μια αμφίρροπη κούρσα τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Γαλλία: Επικράτηση Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι της Λεπέν

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, επικρατεί  αισιοδοξία για τον δεύτερο γύρο στις τάξεις των ψηφοφόρων του Εμμανουέλ Μακρόν.

https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/581628/gallia-makron-kai-lepen-ston-deytero-gyro-twn-eklogwn

Ο Εμμανουέλ Μακρόν συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία για τον β΄γύρο  (AP)  
 

Αλλά και στο στρατόπεδο της Μαρίν Λεπέν ελπίζουν ότι στο δεύτερο γύρο μπορούν να ανατρέψουν το προβάδισμα 4,7%  που κατέγραψε στον χθεσινό πρώτο γύρο ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Μαρίν Λεπέν γαλλικές εκλογές

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, αντίπαλος του Εμμανουέλ Μακρόν στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ( (AP) 
 

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία για τη μάχη Μακρόν  - Λεπέν στον  β΄γύρο  

Δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού BFM για τον δεύτερο γύρο προβλέπει επικράτηση του Εμμανουέλ Μακρόν με 52% έναντι 48% της Λεπέν. Οριακή επανεκλογή Μακρόν με 51 % έναντι 49% της Λεπέν  προβλέπει δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό TF1.  

Με αφετηρία για τον Μακρόν το  27.8%. και για την Λεπέν το  23,1%  του πρώτου γύρου, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν που ήρθε τρίτος με 21,9%  εξελίσεται σε ρυθμιστή του δεύτερου γύρου.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» oι αγορες για τον β ΄γυρο

O τίτλος «Όχι αυτή» (Pas Elle),  που προβάλλει σε μαύρο φόντο η L'Humanité αποτυπώνει την ανησυχία που καταγράφει ο γαλλικός τύπος με αναφορές στην εξάρτηση της Λεπέν απο τον Πούτιν  και στις χρηματοδοτήσεις που στήριξαν το κόμμα της. Ενώ αποτυπώνεται και η βαθιά ανησυχία στην ευρωπαϊκή Ένωση, στο  ΝΑΤΟ και  τις αγορές για τυχόν επικράτηση της Λεπέν.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top