Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το Κίεβο

Τι εξηγεί ο έμπειρος αναλυτής Μπράιαν Κλαρκ

Ουκρανια πόλεμος

Η αντίσταση των Ουκρανών στο Κίεβο παραμένει ισχυρότατη, με αποτέλεσμα τα ρωσικά άρματα να μην μπορούν να καταλάβουν την πόλη, την οποία πολιορκούν εδώ και πολλές μέρες.

Την απάντηση στο γιατί δεν μπορούν οι Ρώσοι να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα, τη δίνει ο έμπειρος αμυντικός αναλυτής του αμερικανικού ινστιτούτου «Χάντσον», Μπράιαν Κλαρκ. 

Πυραυλική «βροχή» ισοπεδώνει τους Ουκρανούς

«Φυσιολογικά, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις δυνάμεις τεθωρακισμένων για να καταλάβεις μια πόλη, θα πρέπει να μπεις από πολλαπλές κατευθύνσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι άγνωστες σε αυτόν που αμύνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το έδαφος είναι πολύ λασπώδες για να βγουν τα ρωσικά άρματα από τους κεντρικούς δρόμους», εξηγεί ο έμπειρος αναλυτής.

WSJ: Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

«Αποτέλεσμα είναι οι ρωσικές δυνάμεις να πηγαίνουν από συγκεκριμένα οδικά δίκτυα, στα οποία οι Ουκρανοί μπορούν να στήνουν ενέδρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με πυραύλους Stinger τελευταίας τεχνολογίας και με πυραύλους Javelin, οι οποίοι αποτελούν ικανά αντιαρματικά όπλα που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ», προσθέτει.

Πόλεμος Ουκρανία: Πληρωμή σε ρούβλια ή διακοπή φυσικού αερίου, λέει η Μόσχα

«Επίσης, οι Ουκρανοί έχουν καλύτερη δυνατότητα παρακολούθησης. Χρησιμοποιούν UAV για να εντοπίζουν την πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων καθώς αυτές πλησιάζουν στην πόλη και μάλιστα πρόσφατα παρέλαβαν εξελιγμένα drones αυτοκτονίας. Αυτά πετούν ψηλά για να εντοπίζουν τις φάλαγγες των αρμάτων που έρχονται και στη συνέχεια πέφτουν πάνω στο άρμα και το καταστρέφουν, ή του προκαλούν μεγάλες ζημιές», καταλήγει ο Μπράιαν Κλαρκ.

Ουκρανία: «Η Μαριούπουλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων», λέει ο δήμαρχος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top