Ουκρανία: «Η Μαριούπουλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων», λέει ο δήμαρχος

«Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης»

Έπεσε η Μαριούπολη - Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σε μια δήλωση «βόμβα» προέβη σήμερα ο δήμαρχος της Μαριούπολης. Μιλώντας στο CNN, είπε ότι η Μαριούπολη έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

«Πες του ότι θα τους συντρίψω» - Η απάντηση Πούτιν στον Ζελένσκι

«Δεν είναι τα πάντα στο χέρι μας», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. «Δυστυχώς, σήμερα είμαστε στα χέρια των κατακτητών», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος ζήτησε να απομακρυνθούν οι εναπομείναντες κάτοικοι της Μαριούπολης. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκήμενη πόλη, όπου είναι αδύνατον να ζήσει κανείς επειδή δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, δεν υπάρχει θέρμανση. Και είναι πραγματικά τρομακτικό».

«Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η σημαντικότερη αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί ανέκτησαν τον έλεγχο του Ιρπίν

Ο δήμαρχος του Ιρπίν, κοντά στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης, που αποτέλεσε ένα από τα κύρια σημεία των μαχών με τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στην πρωτεύουσα.

«Έχουμε καλά νέα σήμερα, το Ιρπίν απελευθερώθηκε», ανέφερε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Μαρκούσιν σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

«Κατανοούμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις εναντίον της πόλης μας και θα την υπερασπιστούμε με θάρρος».

Η πληροφορία δεν έχει προς το παρόν επαληθευτεί από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star στο Κίεβο, Λευκής Γεωργάκη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top