Πυραυλική «βροχή» ισοπεδώνει τους Ουκρανούς

Αντιπυραυλική δύναμη του ΝΑΤΟ σε Σλοβακία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία

Οι Ουκρανοί φαίνεται να τα καταφέρνουν καλά στις χερσαίες επιχειρήσεις, κάτι που έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στον ρωσικό στρατό και εκνευρισμό στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όμως φαίνεται ότι οι εισβολείς έχουν βρει την «αχίλλειο πτέρνα» των μαχητών του Ζελένσκι και χτυπούν από αέρα.

Οι Ρώσοι χτυπούν από τα πλοία τους έξω από την Οδησσό και τη βάση στην Συμφερούπολη της Κριμαίας και γαζώνουν ολόκληρη την Ουκρανία: Μαριούπολη, Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Κίεβο και Λβιβ.

«Πες του ότι θα τους συντρίψω» - Η απάντηση Πούτιν στον Ζελένσκι

Φτάνουν, δηλαδή, παντού χωρίς να τους σταματάει κανείς. Χτυπούν με βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν βεληνεκές 3500 χλμ. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη θάλασσα στην Οδησσό μέχρι το Λβιβ, που είχαμε το χτύπημα του Σαββάτου, η απόσταση είναι 2000 χλμ.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα των Ουκρανών είναι ανήμπορα να εγκλωβίσουν και να χτυπήσουν τους ρωσικούς πυραύλους.

WSJ: Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

Την ίδια στιγμή, σε Σλοβακία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Πολωνία το ΝΑΤΟ έχει στήσει τεράστια αντιπυραυλική δύναμη. Θα μπορούσε να καταρρίψει όλους τους ρωσικούς πυραύλους πριν χτυπήσουν τον στόχο τους. 

Όμως, το ΝΑΤΟ δε συμμετέχει και έτσι οι Ουκρανοί με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, που διαθέτουν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βλέπουν τους πυραύλους του Πούτιν να διαλύουν στρατόπεδα δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες τροφίμων.

Και αυτό μπορεί να γίνεται συνεχώς, μέχρι να τελειώσουν οι πύραυλοι του Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top