Ουκρανία: «Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία»

Τι δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στην Αλικαρνασσό υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (24/3)

Την ώρα που οι κυρώσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και των Ρώσων ολιγαρχών αυξάνονται με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου, διαμηνύει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, ωστόσο θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Ζελένσκι είπε στον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς;

Η Τουρκία έχει ασκήσει αυστηρή κριτική εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται επί της αρχής στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.

«Oι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να απομακρύνουν τον Πούτιν από την εξουσία»

«Αν Ρώσοι ολιγάρχες...ή όποιοι Ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, φυσικά και μπορούν», είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε μια ερώτηση στο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες που υποστηρίζουν τον Πούτιν

«Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμη και όχι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω. Αν είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, τότε είναι άλλο ζήτημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σημειώνεται ότι δύο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί που ανήκουν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβις έχουν ήδη ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top