Έφτασε στην Πολωνία ο Τζο Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα»

Τζο Μπάιντεν

Το αεροσκάφος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσγειώθηκε σήμερα στο Ζέσουφ, στην Πολωνία, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας 

Τις πρώτες ώρες της διήμερης επίσκεψής του στην Πολωνία, ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει σε αυτήν την πόλη, προτού μεταβεί στη Βαρσοβία για συνομιλίες με Πολωνούς ηγέτες και μια επίσκεψη σε ένα κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Οι ΗΠΑ «δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα όποιες κι αν είναι οι συνθήκες» 

Οι ΗΠΑ «δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα όποιες συνθήκες κι αν συντρέχουν», δηλαδή ακόμη κι αν η Ρωσία κάνει χρήση αυτών στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, από το Air Force One.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους, προειδοποίησε, εντούτοις, ότι η Μόσχα θα πληρώσει «ένα πολύ υψηλό αντίτιμο», στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, αποσαφηνίζοντας τις δηλώσεις μία ημέρα πριν του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που υποσχέθηκε μια «απάντηση» σε ένα τέτοιο σενάριο, όμως παραμένοντας ασαφής σχετικά με τη «φύση» μιας τέτοιας απάντησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top