Ουκρανή δημοσιογράφος επιτέθηκε δακρυσμένη στον Τζόνσoν - «Φοβάστε!»

Η αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού

Η συγκλονιστική τοποθέτηση της Ουκρανής δημοσιογράφου Ντάρια Καλένιουκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Μπόρις Τζόνσον - Βίντεο Open

Συγκίνηση προκάλεσε η τοποθέτηση μιας δημοσιογράφου από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την ρωσική εισβολή.

Ουκρανία: Υπό πολιορκία Κίεβο και Μαριούπολη – Σφυροκοπείται το Χάρκοβο

Η Ντάρια Καλενιούκ, με δάκρυα στα μάτια και έντονη φωνή, κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι «φοβάται» να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό και ότι οι κυρώσεις κατά των Ρώσων «ολιγαρχών» δεν ισχύει για όλους, δείχνοντας τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν μπορεί να μας κερδίσει με βόμβες»

Ουκρανή δημοσιογράφος στον Μπόρις Τζόνσον

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Ντάρια Καλενιούκ με δάκρυα στα μάτια κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι «φοβάται» να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό - AP

«Δεν έρχεστε στο Κίεβο, κύριε πρωθυπουργέ. Δεν έρχεστε στο Λβιβ. Έρχεστε στην Πολωνία γιατί φοβάστε» είπε, καυτηριάζοντας την επίσκεψή του Τζόνσον στην Πολωνία. Από εκεί, ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί «βάρβαρες» τακτικές εναντίον Ουκρανών αμάχων ζητώντας ακόμα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ο λαός της Ουκρανίας ζητά απεγνωσμένα το δικαίωμα της προστασίας του ουρανού του, ζητάμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ποια είναι η εναλλακτική λύση για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων; Το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο να αμυνθεί, γιατί το ΝΑΤΟ φοβάται τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτός έχει ήδη ξεκινήσει και τα παιδιά της Ουκρανίας είναι αυτά που δέχονται ρωσικά πυρά.

Η Καλενιούκ, με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε, ακόμα στις περαιτέρω κυρώσεις που σκοπεύει να επιβάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός σε Ρώσους «ολιγάρχες», από τις οποίες, όπως είπε, έχει «γλιτώσει» ο Ρομάν Αμπράμοβιτς:

«Μιλάτε για περισσότερες κυρώσεις, πρωθυπουργέ, αλλά ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει υποστεί κυρώσεις, είναι στο Λονδίνο. Τα παιδιά του δεν είναι στους βομβαρδισμούς, είναι εκεί, στο Λονδίνο. Τα παιδιά τού Πούτιν βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Γερμανία, σε επαύλεις. Τερματίστηκαν όλα αυτά που ανέφερα; Δεν το βλέπω», είπε η δημοσιογράφος.

Ο κρυφός πλούτος του Πούτιν – Πόση είναι η περιουσία του Ρώσου Τσάρου

Μετά από αυτή την έντονα φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση ακολούθησε σιγή,  με τον Τζόνσον να κοιτά σαστισμένος της Καλένιουκ στα μάτια. Όταν αποφάσισε να της απαντήσει, της είπε ότι έκανε ότι είναι εφικτό κι ότι δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι η Δύση θα παρέμβει στρατιωτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top