ΗΠΑ: Απαγορεύουν τις συναλλαγές σε δολάρια με τη ρωσική κεντρική τράπεζα

Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση των νέων κυρώσεων

Σε μια επιθετική κίνηση, οι ΗΠΑ θα αποκόψουν την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας από τις συναλλαγές σε αμερικανικά δολάρια. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα τη Δευτέρα για να απαγορεύσουν τις συναλλαγές σε δολάρια με τη ρωσική κεντρική τράπεζα και να μπλοκάρουν πλήρως το ρωσικό ταμείο άμεσων επενδύσεων, δήλωσαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι Έλληνες του Σαρντανά - «Υπάρχουν παντού πτώματα»

Σύμφωνα με το CNN, τα βήματα αυτά έχουν σκοπό να εμποδίσουν τη Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα «ταμείο για τις δύσκολες ημέρες» στο οποίο -αξιωματούχοι δήλωσαν- ότι η Μόσχα περίμενε να βασιστεί κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Αντί να χρησιμοποιεί τα αποθεματικά για να περιορίσει το ρούβλι που πέφτει, η Ρωσία δεν θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια που διατηρεί σε δολάρια ΗΠΑ.

Οι σαρωτικές νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν με τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους, έρχονται καθώς η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση.

Η επίσημη ανακοίνωση των νέων κυρώσεων

«Σε συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα σήμερα κατά του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ως απάντηση στον συνεχιζόμενο προμελετημένο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. 

Αταλάντευτοι στην υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας επιβάλλοντας κόστος στη Ρωσία εάν συνεχίσει τον πόλεμο της επιλογής της.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) έχει απαγορεύσει σε οποιοδήποτε πρόσωπο των ΗΠΑ να διενεργεί οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Εθνικό Ταμείο Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας . 

Επιπλέον, η OFAC επέβαλε κυρώσεις αποκλεισμού στο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, ένα γνωστό ταμείο για τον Πρόεδρο Πούτιν και τον στενό κύκλο του, δύο από τις θυγατρικές του και τον διευθύνοντα σύμβουλο Kirill Dmitriev.

Πήραμε τις σημερινές ενέργειες για να βλάψουμε την ικανότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τα διεθνή της αποθέματα με τρόπους που υπονομεύουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων μας, καθώς και για να εμποδίσουμε τη Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στο ταμείο περιουσίας της για χρήση στον συνεχιζόμενο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Δεκάδες νεκροί από μαζικό βομβαρδισμό με πυραύλους στο Χάρκοβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας για να επιβάλουν σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία για τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας. 

Μοιραζόμαστε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας ενότητα σκοπού, αποφασιστικότητας και αποφασιστικότητας να ζητήσουμε από τη Ρωσία να λογοδοτήσει για την επιθετικότητά της, ιδιαίτερα αυτούς που ευθύνονται για αυτόν τον πόλεμο επιλογής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top