Ουκρανία: Νέα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο - Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι

Η Λευκορωσία αναγνώρισε την αυτονομία του Ντονμπάς και εκτόξευσε πυραύλους

Η Ουκρανία «φλέγεται» για 4η μέρα. Οι Ρώσοι πολιορκούν το Κίεβο όμως η πρωτεύουσα ακόμη αντέχει. Σθεναρή αντίσταση προβάλουν οι Ουκρανοί στρατιώτες και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ουκρανία: Η μάχη του Κιέβου - Εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών 

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μεγάλη πομπή ρωσικών δυνάμεων να κατευθύνεται προς το Κίεβο, καθώς υπάρχει νέος συναγερμός για αεροπορική επιδρομή

Η εκκένωση πολιτών δεν είναι δυνατή «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι», σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης. 

Χθες, για ακόμη ένα βράδυ η σιωπή της νύχτας έσπασε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο.

Ουκρανία: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους μας»

«Απευθύνομαι στην ανθρωπιά των Ρώσων και των Λευκορώσων. Κάθε μέρα που πάτε στη δουλειά, φέρνετε σφαίρες, πυραύλους και μας σκοτώνετε. Μείνετε στα σπίτια σας. Εμείς οι Ουκρανοί δεν μπορούμε, γιατί μας σκοτώνετε! Δεν μας αφήνετε να ζήσουμε. Μείνετε σπίτι λοιπόν!» δήλωσε σε βίντεο του ο Ουκρανός δήμαρχος της πρωτεύουσας. 

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Βασίλκιβ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Βασίλκιβ, 30 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Στόχος τους ήταν ένα διυλιστήριο. Οι Ρώσοι παρακολουθούν από τον ουρανό έτοιμοι να χτυπήσουν μία ώρα μακριά από το Κίεβο.

Ουκρανία: «Είδαμε φίλους μας να πεθαίνουν» λένε οι Έλληνες της Μαριούπολης

Η Ουκρανία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της. Στη δεύτερη μεγαλύτερη της πόλη στο Χάρκοβο, ο στρατός μάχεται από δρόμο σε δρόμο.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στο Χάρκοβο υπήρχαν όμως μόνον λίγες δυνάμεις , ουσιαστικά οπλισμένα οχήματα γι’ αυτό και αποκρούστηκαν. Ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι προειδοποιήθηκαν να μείνουν στο σπίτι. 

Ουκρανία: Γυναίκες φτιάχνουν μολότοφ για να επιτεθούν στον εχθρό!

Οι Ουκρανοί πολίτες είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσεως . Γυναίκες κατασκευάζουν  αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ενώ άλλες μαθαίνουν να πυροβολούν.

«Δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε για τη χώρα μας» λέει μία εθελόντρια στους δημοσιογράφους. 

Η Λευκορωσία αναγνωρίζει την αυτονομία του Ντονμπάς

Η Λευκορωσία μεσολάβησε προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, ωστόσο εξακολουθεί να υποστηρίζει τη ρωσική πλευρά. 

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας- Ουκρανίας: Όλα όσα ξέρουμε

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο δήλωσε πως αναγνωρίζει την αυτονομία του Ντονμπάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε δέχεται πως είναι ουκρανικό έδαφος. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, δύο πύραυλοι κρουζ εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία προς την Ουκρανία. Το CNN μεταδίδει πως ο Λουκασένκο επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top