Ουκρανία: «Είδαμε φίλους μας να πεθαίνουν» λένε οι Έλληνες της Μαριούπολης

Εγκλωβισμένοι στο προξενείο οι Έλληνες δημοσιογράφοι

Ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου, του απεσταλμένου του Star στην Ουκρανία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (27/2/22)

Δραματικές είναι οι ώρες που ζουν οι κάτοικοι στη Μαριούπολη, καθώς συνεχώς ακούγονται εκρήξεις από τα περίχωρα της πόλης με τους Έλληνες δημοσιογράφους και τεχνικούς να εγκαταλείπουν το προξενείο και να μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος.

Μάχες και εκρήξεις στη Μαριούπολη: Εκκένωση του Σαρτανά

Στην πόλη έφθασαν το πρωί οι 80 ομογενείς από το Σαρτανά που γλίτωσαν από τον χθεσινό βομβαρδισμό.

Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, υπήρξε αεροπορική εισβολή και οι Έλληνες που βρίσκονταν στο προξενείο χρειάστηκε να κατέβουν στο υπόγειο για να προστατευτούν. Στη συνέχεια, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τον χώρο και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο κτίριο. 

Οι Ελληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί αποχώρησαν από το προξενείο μας .Ο Σπύρος Λάμπρου καταγράφει μια πόλη «φάντασμα», καθώς όλοι προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές σημείο και δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής. 

Έλληνες ομογενείς: «Είδαμε φίλους μας να πεθαίνουν»

Σε σοκ οι 80 ομογενείς που γλίτωσαν από τον βομβαρδισμό του Σαρτανά, θρηνούν 10 νεκρούς, ενώ υπάρχουν τραυματίες στο νοσοκομείο.

Ουκρανία: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους μας»

Το πρωί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Μαριούπολη. Η Ναταλία και η Ελένα την ώρα του βομβαρδισμού στο Σαρτανά ήταν στα σπίτια τους, κοιμόντουσαν με τα παιδιά τους όταν στις 02:30 μετά τα μεσάνυχτα έπεσαν οι πρώτες βόμβες. 

«Ξυπνήσαμε από τις βόμβες. Μόλις καταφέραμε να φύγουμε έπεσαν βόμβες και από αεροπλάνο» λένε στην κάμερα του Star με πόνο ψυχής. Μάλιστα, αποκαλύπτουν πως υπάρχει ακόμα κόσμος στο χωριό του Σαρτανά, καθώς «δεν έχουν που αλλού να πάνε». 

Οι κάτοικοι στην πόλη σχηματίζουν ουρές σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ, καθώς πλέον δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και νερό.

Πολιορκημένοι στη Μαριούπολη – Εγκλωβισμένοι στο προξενείο οι Έλληνες δημοσιογράφοι 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου, η κατάσταση στην Μαριούπολη είναι πλέον απελπιστική. Ο κόσμος προσπαθεί να βρει νερό, ενώ έχει αρχίσει να επιτίθεται στους δρόμους. Με κάθε σειρήνα τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους και προσπαθούν να μπουν ακόμα και κάτω από αυτοκίνητα.

Ο Ζελένσκι δέχθηκε να συνομιλήσει με τη Ρωσία κοντά στο Τσερνόμπιλ

Ουσιαστικά οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικό Προξενείο, παρόλο που και αυτό θεωρείται στόχος των Ρώσων.

Πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει Ρώσους κατασκόπους. Οι κεντρικοί δρόμοι πλέον έχουν κλείσει και έχουν τοποθετηθεί αναχώματα προκειμένου οι Ουκρανοί να μπορέσουν να πολεμήσουν.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top