Nα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ θέλει η Ευρώπη

Ετοιμάζεται τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Αδιανόητη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Μετά τις δηλώσεις της ρωσικής πλευράς πως «δεν την ενδιαφέρουν οι κυρώσεις της Ευρώπης» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπάρχουν εξελίξεις από την ευρωπαική πλευρά. 

Συγκεκριμένα, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως ετοιμάζεται τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλει να κατονομαστεί, δήλωσε ότι η τρίτη δέσμη κυρώσεων θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.

Ουκρανία: Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση Ζελένσκι σε διάλογο

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες. «Οι κυρώσεις αυτές θα πλήξουν περισσότερο τον χρηματοπιστωτικό και ενεργειακό τομέα της Ρωσίας». 

Ουκρανία Πόλεμος: Tι σημαίνουν πρακτικά οι κυρώσεις των Ευρωπαίων στη Ρωσία

Επίσης, ο αξιωματούχος αποκάλυψε πως το θέμα των εισαγωγών άνθρακα από την Πολωνία στην περιοχή του Ντονμπάς ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες: «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top