Σύνδρομο Μινχάουζεν: Mητέρα καταδίκασε σε βασανιστικό θάνατο την κόρη της

Το παιδί έκανε χειρουργεία ενώ ήταν υγιές - Πώς σώθηκε η μικρή αδερφή της

Η συγκλονιστική ιστορία της επτάχρονης Ολίβια που τη σκότωσε η ίδια η μητέρα της - Βίντεο Mega

Συγκλονίζει η ιστορία της μόλις επτά ετών Ολίβια από το Κολοράντο, η οποία πέθανε εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς της μητέρας της που έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Τι είναι και πώς μπορεί να οδηγήσει σε μία δολοφονία

Η 44χρονη Κέλι ομολόγησε την ενοχή της για κακοποίηση παιδιού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της κόρης της το 2017. Πριν δύο εβδομάδες καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση τόσο για τη δολοφονία του παιδιού της, όσο και για τα 1.000.000 δολάρια που απέσπασε μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων, χρησιμοποιώντας το άρρωστο, όπως ισχυριζόταν η ίδια, παιδί της.

Μινχάουζεν: Μάνες που δολοφόνησαν τα παιδιά τους - Έλεγαν ότι ήταν άρρωστα

σύνδρομο Μινχάουζεν - μητέρα Ολίβια

Η μητέρα της 7χρονης Ολίβια ομολόγησε ότι εκείνη οφείλεται για τον θάνατο της κόρης της

Η ιστορία της 7χρονης Ολίβια – Η μητέρα της την υπέβαλε σε χειρουργεία ενώ ήταν υγιής

Η ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της Ολίβια ισχυριζόταν ότι το κοριτσάκι έπασχε από εντερική ανεπάρκεια και ότι είχε επτά χρόνια ζωής και την υπέβαλλε σε δεκάδες χειρουργεία παρόλο που ήταν υγιέστατη, όπως αποδείχθηκε μετά θάνατον.

Το 2012, όταν το κοριτσάκι είναι δύο χρονών μπήκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, με την μητέρα της να λέει στους γιατρούς πως έχει σοβαρά προβλήματα στην πέψη. Δύο χρόνια αργότερα υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο.

μικρή Ολίβια - Σύνδρομο Μινχάουζερ

Η μητέρα της συνέχιζε να παραπονιέται πως το παιδί εξακολουθεί να μην τρώει και οι γιατροί άλλαξαν μέσα σε λίγους μήνες τρεις σωλήνες τροφοδοσίας στο μικρό κορμάκι της.

Το παιδί δεν ήξερε πλέον να επεξεργάζεται τροφή, χωρίς τον σωλήνα. Έζησε επί πέντε χρόνια με αυτόν και τρεφόταν μόνο με τη βοήθειά του.

7χρονη Ολίβια

Το 2017, η μητέρα που όπως ομολόγησε είχε πλέον αποφασίσει να σκοτώσει την κόρη της, έδωσε διαταγή να αφαιρεθεί ο σωλήνας. Οι γιατροί αρνήθηκαν κατηγορηματικά θεωρώντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο. Οι θεράποντες ιατροί αντικαταστάθηκαν με νέο γιατρό, ο οποίος τελικά υπέγραψε την αφαίρεση.

«Δεν ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήταν χαρούμενη γιατί έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα έβγαζε όλους τους σωλήνες από μέσα της. Θα ένιωθε σαν ένα φυσιολογικό παιδί», είχε πει ο παππούς της Ολίβια.

«Άνοιξε τα μάτια της, με κοίταξε, με αναγνώρισε και είπε “παππούλη μου πεινάω” Πεινούσε», πρόσθεσε ο παππούς. Δύο μέρες μετά το κοριτσάκι πέθανε.

Σύνδρομο Μινχάουζερ - μητέρες δολοφόνοι - Ολίβια

Πλούτισε από την ασθένεια του παιδιού της - Από θαύμα σώθηκε το μικρότερο παιδί

Οι υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μητέρα γεννήθηκαν τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Ολίβια, όταν η μητέρα εμφάνισε και τη δεύτερη κόρη της ως καρκινοπαθή.

Τελικά η μητέρα διαγνώστηκε με το σύνδρομο Μινχάουζεν. Ευτυχώς το άλλο παιδί, η Κέπρα, γλίτωσε από τα χέρια της μάνας της και δεν είχε την ίδια κατάληξη με την αδερφή της.

Η μητέρα κατάφερε να συγκεντρώσει 1.000.000 δολάρια από εράνους που οργάνωσε, προκειμένου να σώσει την «μελλοθάνατη» Ολίβια, η οποία έγινε παγκόσμιο σύμβολο για τη μάχη που έδινε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top