Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Παράταση για έναν χρόνο προτείνει η Κομισιόν

Ποιες τροποποιήσεις προτείνει η Επιτροπή

ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid της Ε.Ε. κατά ένα έτος, έως τις 30 Ιουνίου 2023. 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τo Ισραήλ σκέφτεται την κατάργησή του

Ο ιός COVID-19 εξακολουθεί να είναι διαδεδομένος στην Ευρώπη και σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος μιας πιθανής αύξησης των λοιμώξεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ή της εμφάνισης νέων παραλλαγών. 

Κορωνοϊός: Η χώρα της Ευρώπης που καταργεί όλα τα μέτρα - Τέλος οι μάσκες

Η παράταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, όπου τα κράτη μέλη διατηρούν ορισμένα μέτρα δημόσιας υγείας. 

Εκτός από την παράταση του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ έως τον Ιούνιο του 2023, η Επιτροπή προτείνει επίσης ορισμένες περιορισμένες τροποποιήσεις του:

  • να συμπεριληφθούν οι υψηλής ποιότητας εργαστηριακές δοκιμές αντιγόνων μεταξύ των τύπων δοκιμών για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό δοκιμής
  • να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιέχουν τον ορθό συνολικό αριθμό δόσεων που χορηγήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη και όχι μόνο στο κράτος μέλος που εκδίδει το πιστοποιητικό
  • να προβλεφθεί ότι τα πιστοποιητικά μπορούν να εκδίδονται σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά του COVID-19. 

Η Επιτροπή εγκρίνει την πρόταση σήμερα για να διασφαλίσει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη νομοθετική διαδικασία εγκαίρως πριν από τη λήξη ισχύος του ισχύοντος κανονισμού. Ένα δελτίο τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top