Νοσοκομείο αρνήθηκε να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο ασθενή

Τι δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο πατέρας του ασθενούς

μεταμόσχευση καρδιάς

Να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο ασθενή αρνήθηκε νοσοκομείο της Βοστόνης, ισχυριζόμενο πως η επέμβαση αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει καθώς όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του Brigham and Women’s Hospital, ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θεωρείται «επιβεβλημένος» για όλους τους υποψήφιους λήπτες οργάνων.

Πατέρας έχασε την επιμέλεια του παιδιού του επειδή είναι ανεμβολίαστος!

Ο πατέρας του 31χρονου ασθενούς, Ντέιβιντ Φέργκιουσον, δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC, πως ο γιος του έχει περάσει πολλά και έχει φτάσει στα όρια των δυνάμεών του.

Όπως τόνισε, ο γιος του δεν κάνει το εμβόλιο καθώς η πράξη αυτή αντιτίθεται στις αρχές του.
Το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοστόνης από την πλευρά του, σε γραπτή τοποθέτησή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγεί ότι «θεωρεί επιβεβλημένα αρκετά εμβόλια που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19», για να προχωρά σε τέτοιες επεμβάσεις.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ο εμβολιασμός μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής  δημιουργούν για τον υποψήφιο λήπτη «τις καλύτερες συνθήκες για μια επιτυχημένη επέμβαση και την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο».

Για τον Δρ. Άρθουρ Κάπλαν του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τον οποίο επικαλέστηκε το CBS, «όταν γίνεται οποιαδήποτε μεταμόσχευση, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε καταστολή. Η COVID μπορεί να σκοτώσει».
Έτσι «οι ασθενείς βγαίνουν από τη λίστα αναμονής» για μοσχεύματα, εξήγησε το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου νοσηλεύεται ο γιος του Ντέιβιντ Φέργκιουσον.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top