Όμικρον: Θα μολυνθούν περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους, λέει ο ΠΟΥ

Δραματική προειδοποίηση για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να προσβληθούν από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες», επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε. 

FDA: «Μη χρησιμοποιείτε τα self test στον λαιμό αντί της μύτης»

«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες», πρόσθεσε.

Όμικρον: Έκρηξη κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Η προειδοποίηση έρχεται τη μέρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 1,35 εκατομμύρια νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, σε ιστορικό υψηλό έφτασαν και οι νοσηλείες, οι οποίες διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες. 

Κορωνοϊός: Μπορεί να προκαλέσει απορρύθμιση του ανοσοποιητικού

Βρετανία: Σχεδόν 180.000 νέα κρούσματα

Στη Βρετανία καταγράφηκαν σχεδόν 180.000 κρούσματα της Όμικρον σε μια μέρα, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται σε τρομερή πίεση. 

Ιταλία: Επέστρεψαν οι σκηνές στα πάρκινγκ των νοσοκομείων

Στην Ιταλία από την άλλη μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 108.000 κρούσματα, ενώ στα πάρκινγκ των νοσοκομείων επέστρεψαν οι σκηνές εκστρατείας. 

Το rapid test από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει γρήγορα τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Νάπολης κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να δούμε ξανά τις εικόνες που είχαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020».

Ουρές στη Γαλλία για ένα τεστ – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού στα μπαρ στο Βερολίνο

Στη Γαλλία με τις 261.000  κρούσματα σε 24 ώρες, οι Παριζιάνοι σχηματίζουν ουρές και περιμένουν με τις ώρες για να κάνουν ένα τεστ, ενώ στη Γερμανία με τις 56 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν πιστοποιητικό με την αναμνηστική δόση ή αρνητικό τεστ 24 ωρών για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον- Πού εντοπίζονται

Η Αυστρία κατέγραψε σχεδόν 9 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Ένα από αυτά είναι ο Καγκελάριος της χώρας, Κάρλ Νεχάμερ.

Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι ήπια, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Η Όμικρον τείνει να προκαλεί πιο ήπια νόσο, σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα που επικρατούσε μέχρι σήμερα στις περισσότερες χώρες, ωστόσο ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα μπορούσε να πιέσει και πάλι τα συστήματα υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top