Θεοφάνεια: Τούρκος βαπτίστηκε χριστιανός και έπιασε τον σταυρό

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκαν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με κατάνυξη και λαμπρότητα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στην Κωνσταντινούπολη τον σταυρό έπιασε ένας Τούρκος που έχει βαπτιστεί χριστιανός.

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα και μέτρα προστασίας γιορτάστηκαν σε όλη τη χώρα

Ο Γιαβούζ ήταν ο τυχερός. Έπιασε τον σταυρό βουτώντας στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου. «Νιώθω μεγάλη τιμή. Είναι η πέμπτη φορά που βουτάω και τελικά τα κατάφερα»,είπε.

Ο 36χρονος Τούρκος βαφτίστηκε χριστιανός και έκτοτε κάθε χρόνο δίνει το παρόν στον Αγιασμό των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Φλόριντα: Γιόρτασε η ομογένεια

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν από την πολυπληθέστερη ελληνική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτείων, στο Τάρπον Σπρίνκς της Φλόριντα.  Το έθιμο πραγματοποιείται για 116 χρόνια. Ο Αγιασμός των υδάτων στον κόλπο Σπρινγκ Μπάγιου τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ισπανία: Η θεαματική παρέλαση των «βασιλιάδων»

Με πυροτεχνήματά αλλά και την πολύχρωμη «παρέλαση των τριών βασιλιάδων» γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Μαδρίτη.

Ρωσία: Ο Πούτιν παρακολούθησε μόνος του την λειτουργία

Με κατάνυξη παρακολούθησαν την θεία λειτουργεία για την γέννηση του Θεανθρώπου οι πιστοί στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στην Μόσχα ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μόνος Χριστούγεννα στην εκκλησία της προεδρικής κατοικίας.

Πούτιν: Βούτηξε στους -20 βαθμούς για να τιμήσει τα Θεοφάνεια

Σερβία: Ανάβουν φωτιές για ...το καλό!

Στο Βελιγράδι  στην εκκλησία του Αγίου Σάββα γιόρτασαν την παραμονή των Χριστουγέννων με φωτιές. Κάθε πιστός πέταγε στις φλόγες και την δική του δάδα. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top