Κορωνοϊός: Κάθε 12 δευτερόλεπτα ένα παιδί μένει ορφανό

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την πανδημία - Οι αριθμοί στην Ελλάδα

Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη για τρίτο συνεχή χειμώνα. Όπως αποδεικνύουν καθημερινά τα στοιχεία της παγκόσμιας κοινότητας, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο ακόμα και νέους ανθρώπους.

Λαμία: Πέθανε ζευγάρι από κορωνοϊό – Ορφανά τα τρία παιδιά τους

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι χιλιάδες παιδιά έμειναν ορφανά, αφού έχασαν έναν από τους δύο γονείς τους από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κάθε 12 δευτερόλεπτα ένα παιδί χάνει τον κηδεμόνα του από τον φονικό ιό.

Κορωνοϊός: Το 92,3% των εγκύων που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστες

Τους τελευταίους 14 μήνες, 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τον έναν από τους δύο γονείς τους, ή έναν παππού ή κάποιον άλλο συγγενή που τα φρόντιζε. Η μελέτη  του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Η αναγωγή για τα ελληνικά δεδομένα δείχνει ένα στα 5.000 παιδιά να μένουν ορφανά τουλάχιστον από τον ένα γονιό τους εξαιτίας του κορωνοϊου τον τελευταίο χρόνο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top