Χριστούγεννα στη σκιά της πανδημίας για δεύτερη φορά  

Με μέτρα ο εορτασμός σε ολόκληρο τον κόσμο  

Χριστούγεννα στη σκιά της πανδημίας για δεύτερη χρονιά κάνει ο πλανήτης. 

Χριστούγεννα 2021: Χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στη Βηθλεέμ. Στον  Ναό της Γεννήσεως τη λειτουργία των Χριστουγέννων παρακολούθησαν μόνο όσοι είχαν πρόσκληση. Τα σύνορα του Ισραήλ κλειστά εξαιτίας του φόβου για την 'Όμικρον. Στην πλατεία Μάνγκερ οι πιστοί ήταν πολύ λιγότεροι απ' ότι προ πανδημίας.

Χριστούγεννα στη Βηθλέεμ

Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία των καθολικών στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ (AP)  

Με μάσκες ιερείς και πιστοί στο Βατικανό. Περίπου 2000 άνθρωποι -το ένα πέμπτο από το συνηθισμένο- παρακολούθησαν την σεμνή τελετή, με τον Πάπα Φραγκίσκο να στέλνει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. «Ας φροντίσουμε τώρα τον Ιησου, ας τον αγκαλιάσουμε μέσα από αυτούς που έχουν ανάγκη διότι μέσα από αυτούς εμφανίζεται» διαμήνυσε ο Ποντίφικας. 

Πάπας Φραγκίσκος Χριστούγεννα

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικό μήνυμά του στους πιστούς από τον εξώστη του Βατικανού (AP)   

Στη Βρετανία, η Δούκισα του Κέμπριτζ Κέητ έπαιξε πιάνο για πρώτη φορά δημοσίως σε ειδική χριστουγεννιάτικη τελετή στο Αββαείο του Γουέστμίνστερ. Τη συνόδευσαν ο Τομ Γουόκερ και η Έλι Γκούλντινγκ. Στο Κάστρο του Γουίνσδορ μικροί μαθητές έσπευσαν να βοηθήσουν στο στολισμό και στις ετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισσάβετ, το πρώτο μετά τον θάνατο του συζύγου της Φιλίππου.

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με ελέγχους: 657 παραβάσεις και 7 συλλήψεις


Το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε την παραμονή βοηθώντας στις τηλεφωνικές γραμμές της  NORAD για τον Άγιο Βασίλη και απαντώντας στα παιδιά. Κάποιος -πιθανόν φανατικός του Τραμπ- εξύβρισε με κωδικοποιημένη φράση τον πρόεδρο που αντέδρασε στωικά.

Οι Μπάιντεν επισκέφτηκαν παιδάκια σε νοσοκομείο. Η έκπληξη ήταν ότι για πρώτη φορά συμμετείχε και ο ίδιος ο πρόεδρος. Μαζί τους διάβασαν παραμύθια.

Καλοκαιρινά Χριστούγεννα και διαφορετικό το σκηνικό στην Αυστραλία. Το πλήθος συνέρρευσε για βουτιές και ηλιοθεραπεία στην περίφημη παραλία Μποντάι του Σίδνεϊ.

Μηνύματα για τα Χριστούγεννα έστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 
 
«Δοξάζουμε το Θεό του ελέους τους ειδικούς επιστήμονες εις την ανάπτυξιν αποτελεσματικών εμβολίων και φαρμάκων δια την αντιμετώπισιν της κρίσεως και καλούμε όσους πιστούς δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμά του, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τονισε:  «Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, στην ανασφάλεια, τον πόνο, την θλίψη, τον φόβο και τον θάνατο, ας αγωνιζόμαστε κατά μίμηση του Χριστού». 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Χριστούγεννα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη της Αθήνας ( Ευρωκίνηση)   

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διαμήνυσε: «Αυτά τα Χριστούγεννα ας γιορτάσουμε αυτά τα δώρα μαζί με όλα τα άλλα πνευματικά δώρα που λαμβάνουμε από τον Επουράνιο Πατέρα μας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top