ΗΠΑ: Τουλάχιστον 70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν το Κεντάκι

Δύο νεκροί εργαζόμενοι από κατάρρευση σε αποθήκη της Amazon

Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν έξι πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι στο Κεντάκι και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε μια έκταση που ξεπερνά τα 200 μίλια. 

ΗΠΑ: Κατέρρευσε αποθήκη της Amazon – Πολλοί εγκλωβισμένοι

Δεκάδες άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους σε ένα εργοστάσιο κεριών στο Κεντάκι όπου εργάζονταν περίπου 110 άνθρωποι, όταν ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το εργοστάσιο αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ δήλωσε πως μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 40 από τους 110 εργαζόμενους στο εργοστάσιο: «Το επίπεδο της καταστροφής δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχω δει μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Μπεσίρ για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι, η ταχύτητα των ανέμων του κυριότερου από αυτούς ξεπερνούσε τα 227 μίλια (365 χλμ.) την ώρα σε όλη την πολιτεία.

«Νωρίτερα σήμερα το πρωί περίπου στις 5.00 π.μ. ήμασταν αρκετά σίγουροι ότι θα χάναμε τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Είμαι τώρα βέβαιος πως ο αριθμός είναι πάνω από 70. Μπορεί, στην πραγματικότητα, να ξεπεράσει τους 100 πριν τελειώσει η μέρα».

Ο Μπεσίρ είπε πως 189 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να συνδράμουν το έργο της ανάκαμψης, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στο Μέιφιλντ, μια μικρή πόλη περίπου 10.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό άκρο της πολιτείας όπου συγκλίνει με το Ιλινόι, το Μισούρι και το Άρκανσο.

Ο σταθμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας και το αστυνομικό τμήμα στο Μέιφιλντ καταστράφηκαν, παρεμποδίζοντας το έργο των υπηρεσιών απόκρισης σε επείγουσες καταστάσεις. Στο Μέιφιλντ βρίσκεται επίσης το εργοστάσιο κεριών που κατέρρευσε λίγο αφότου οι υπάλληλοι άκουσαν το ουρλιαχτό των ανέμων και τα φώτα άρχισαν να τρεμοπαίζουν, σύμφωνα με την Κιάνα Πάρσονς-Πέρεζ, εργάτρια στο εργοστάσιο.

Amazon: Δύο νεκροί εργαζόμενοι από την κατάρρευση οροφής σε αποθήκη της εταιρείας λόγω της κακοκαιρίας

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της Amazon κοντά στο Σεν Λούις,, αφού ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. 

Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μάικ Φίλμπακ. Είπε πως περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη όταν σημειώθηκε ένα "σχετιζόμενο με τον καιρό γεγονός" γύρω στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ).

Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται επειδή η αποθήκη δεν είχε «έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού».

Πλάνα από drone από το σημείο έδειξαν εργαζόμενους στα συνεργεία διάσωσης να ερευνούν μια τεράστια περιοχή γεμάτη μπάζα ενώ έπεφτε το σκοτάδι.

Εκπρόσωπος της Amazon είπε πως η εταιρία εργάζεται με την ομάδα άμεσης παρέμβασης που βρίσκεται στο σημείο.
«Λυπούμαστε πολύ για τα νέα ότι μέλη της οικογένειας της Amazon έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας», δήλωσε η εκπρόσωπος Κέλι Νέιτελ. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει το βράδυ της Παρασκευής προειδοποιήσεις για περιοχές σε αρκετές πολιτείες περιλαμβανομένου του Άρκανσο, του Τενεσί, του Μισούρι και του Ιλινόι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top