Μετάλλαξη Όμικρον: «Είναι μεταδοτική, αλλά με ήπια συμπτώματα»

Αισιόδοξα τα νέα για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και στοιχεία ερευνών που φέρνει στο φως η επιστημονική κοινότητα.

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Δανία»

«Υπάρχουν 336 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια μεγάλη αύξηση από τα 90 της Κυριακής. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους όμως δεν έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Τζάβιντ.

Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον

Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών στις ΗΠΑ, Πολ Όφιτ, εξήγησε πως η Όμικρον είναι μια παραλλαγή που θα μπορούσε «να εκτοπίσει ένα πιο επιθετικό στέλεχος, όπως η Δέλτα, και στο καλύτερο σενάριο να εξελιχθεί σε έναν ιό που θα μοιάζει με κοινό κρυολόγημα».

Μετάλλαξη Όμικρον: Κανένας νεκρός έως τώρα – ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε χρόνο

«Τα συμπτώματα της Όμικρον είναι παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος»

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρθηκαν στα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, που έχει αποσπάσει γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τέσσερα ερωτήματα που απασχολούν- Η σύγκριση με τη Δέλτα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία ανάλυσης Δεδομένων «Nference» με έδρα τη Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ, η μετάλλαξη Όμικρον πιθανότατα απέκτησε τουλάχιστον μία από τις μεταλλάξεις της συλλέγοντας ένα απόσπασμα γενετικού υλικού από άλλον ιό, πιθανόν αυτόν που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα, ενώ προκαλεί μόνον ήπια ή ασυμπτωματική ασθένεια», επισημαίνεται.

Φάουτσι: «Σχεδόν βέβαιο ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα» 

Ο επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης Δρ Άντονι Φάουτσι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως η παραλλαγή Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Σχεδόν βέβαιο ότι είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα»

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η Όμικρον) δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή», επεσήμανε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τη Νότια Αφρική, κατόπιν όταν θα έχουμε περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε το επίπεδο της σοβαρότητας», υπογράμμισε.

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ νεαρής ηλικίας.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η νέα παραλλαγή είναι σαφώς υψηλά μεταδοτική, πιθανότατα περισσότερο από τη Δέλτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top