«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Δανία»

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δανός υπουργός υγείας

Τα στοιχεία για την πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα - Βίντεο αρχείου ap

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού «σαρώνει» την Ευρώπη. Ήδη στη Δανία έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές. 

Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον

Η Δανία έχει καταγράψει μεγάλο αριθμό εστιών της νέας μετάλλαξης του ιού στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της χώρας.

«Έχουμε σε όλη την κοινωνία τώρα μόλυνση με την παραλλαγή Όμικρον», δήλωσε η διευθΕύντρια της Αρχής Ασφάλειας Ασθενών της Δανίας Ανέτε Λίκε Πέτρι στους δημοσιογράφους.

Συνολικά έχει καταγράψει 398 κρούσματα της μόλυνσης με την παραλλαγή που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

«Εκτόξευση» κρουσμάτων της Όμικρον τις τελευταίες ημέρες

Την Κυριακή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Όμικρον «εκτοξεύτηκε» στα 183 σε σχέση με τα 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 42 ύποπτα κρούσματα της Παρασκευής.

Πριν από την ανακοίνωση αυτή, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (ECDC) μετρούσε 182 κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

«Παρατηρούμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από την Όμικρον στη Δανία», υπογράμμισε ο διευθυντής του SSI Χένρικ Ούλουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης, όπου η παραλλαγή εντοπίζεται σε ανθρώπους που δεν έφυγαν για ταξίδι ούτε ήλθαν σε επαφή με ταξιδιώτες», υπογράμμισε.

Το ινστιτούτο εργάζεται «εντατικά» για να επιταχύνει την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών τεστ, προκειμένου οι υγειονομικές υπηρεσίες να μπορέσουν να εντοπίσουν τις αλυσίδες μετάδοσης «όσο το δυνατόν ταχύτερα», συμπλήρωσε ο υγειονομικός αξιωματούχος.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δανός υπουργός υγείας

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό κι απομονώθηκε στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, λίγο πριν από τη συνάντηση σήμερα με τους Ευρωπαίους ομολόγους το.

Ο Μάγκνους Χόινικε, που έφθασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί ένα self-test, το οποίο βγήκε θετικό, ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε λίγο μετά με ένα τεστ PCR, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της δανέζικης κυβέρνησης.

Ο Χόινικε επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι μολύνθηκε από τον ιό, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει «ήπια συμπτώματα, κυρίως πονόλαιμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top