«Κλίντον, Τραμπ, Άντριου και Σπέισι πέταξαν με το αεροπλάνο του Επστάιν»

Ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση - Τι κατέθεσε ο πιλότος

Σκίτσα μέσα από τη δικαστική αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση Έπστεϊν - Video AP

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τζέφρι Έπσταϊν, το «Lolita Express», φέρεται να είχαν ταξιδέψει πολλές προσωπικότητες κύρους, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην πιλότος του ιδιωτικού Boeing στη δίκη της Γκίλεν Μάξγουελ, πρώην συνεργάτιδας του χρηματιστή.

Τριγμοί στο παλάτι από τη μήνυση στον πρίγκηπα Άντριου για κακοποίηση 

Ανάμεσα στα ονόματα που ανέφερε ο πιλότος Λάρι Βισόσκι, βρίσκονται οι Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Κλίντον, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπας Άντριου και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κέβιν Σπέισι.

Ο πιλότος, που υπηρέτησε στον Έπσταϊν για περισσότερα από 25 χρόνια, κατέθεσε ότι δεν είχε δει ποτέ σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, αν και η πόρτα του πιλοτηρίου ήταν πάντα κλειστή κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

σκάνδαλο Έπσταϊν

 Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ - ap image

Σημειώνεται, δε, ότι κανένας από τους επιβάτες υψηλού προφίλ που αναφέρθηκαν στην κατάθεσή δε φέρεται να έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με το σκάνδαλο βιασμών που εξετάζεται στη δίκη.

Ο εκπρόσωπος του Κλίντον παραδέχτηκε προηγουμένως ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο αεροπλάνο του Έπσταϊν τέσσερις φορές, όμως δε γνώριζε τίποτα για τα εγκλήματα του Έπσταϊν.

«Το 2002 και το 2003, ο πρόεδρος Κλίντον πραγματοποίησε συνολικά τέσσερα ταξίδια με το αεροπλάνο του Τζέφρι Έπστάιν: ένα στην Ευρώπη, ένα στην Ασία και δύο στην Αφρική, που περιελάμβαναν στάσεις σε σχέση με το έργο του Ιδρύματος Κλίντον»,  υποστήριξε το 2019 ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Ανγκελ Ουρένα.

Έπσταϊν

Στο εδώλιο η συνεργάτιδα του Έπσταϊν, Γκίλεν Μάξγουελ 

Δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν, κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα, ξεκίνησε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη η δίκη της πρώην συνεργάτιδάς του Γκίλεν Μάξγουελ, για να διαπιστωθεί αν όντως στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για να «τροφοδοτήσει» τον Αμερικανό χρηματιστή και το περιβάλλον του.

Η Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ, κατηγορείται ότι τη δεκαετία του ’90 οδήγησε τρεις ανήλικες σε κατοικίες του Έπσταϊν στο Μανχάταν, τη Φλόριντα και το Νέο Μεξικό, αλλά και σε ένα σπίτι που ανήκε στην ίδια, στο Λονδίνο. Εκεί φέρεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Γκισλέιν Μάξγουελ

Η Γκισλέιν Μάξγουελ το 1991 - ap image

Η Μάξγουελ βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ από τη σύλληψή της πέρυσι και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 80 ετών εάν καταδικαστεί.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές επικεντρώθηκαν στον πρίγκιπα Άντριου, κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να συνεργαστεί με την αμερικανική δικαιοσύνη για την υπόθεση και του ζητούσαν για μήνες να δώσεις εξηγήσεις για το τι γνώριζε για τη δράση του Έπσταϊν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top