Κορωνοϊός: Η χώρα που παραμένει κλειστή στον τουρισμό εδώ και δύο χρόνια

Ανοίγει ξανά τα σύνορά της τον Απρίλιο

Η Νέα Ζηλανδία δοκιμάστηκε από τον κορωνοϊό το προηγούμενο διάστημα - Βίντεο αρχείου

H Νέα Ζηλανδία μετά από δύο χρόνια θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες.

Οι περιορισμοί στα σύνορα εφαρμόζονται από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε αρχικά τη χώρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό θα διαρκέσει ακόμα πέντε μήνες και θα λήξει τον Απρίλιο του 2022.

Νέα Ζηλανδία: Αίρεται το lockdown στο Όκλαντ μετά από 3,5 μήνες

Παράλληλα με την γεωγραφική απομόνωσή της, η αναφερόμενη χώρα του Νότιου Ειρηνικού εφάρμοσε μερικούς από τους πιο σκληρούς περιορισμούς για την πανδημία μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), περιορίζοντας την εξάπλωση της πανδημίας και βοηθώντας την οικονομία να ανακάμψει ταχύτερα, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέλη του αναφερόμενου οργανισμού. 

Φυλή των Μαορί απαγορεύει στους αντιεμβολιαστές να χορεύουν χάκα!

Ωστόσο το ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα με υψηλή μεταδοτικότητα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, επέβαλε μία αλλαγή στη στρατηγική αυτή, με τη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, να ανοίγει τώρα σταδιακά τις δραστηριότητές της, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται.

Νέα Ζηλανδία Lockdown

Η Νέα Ζηλανδία εφαρμόσε πολύμηνο lockdown προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού - AP Image

Νέα Ζηλανδία: Οι περιορισμοί που αίρονται τον Απρίλιο του 2022 για τα ταξίδια

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι ταξιδιώτες θα επιτραπεί να εισέρχονται στη χώρα από την 30η Απριλίου 2022 και μετά, με τη διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών να επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με το χρόνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κρις Χίπκινς, αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί και όσοι έχουν βίζα παραμονής στη γειτονική Αυστραλία μπορούν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία από την 16η Ιανουαρίου, ενώ οι εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί και όσοι έχουν βίζα παραμονής και κατάγονται από άλλες χώρες, θα μπορούν να ταξιδεύουν στην αναφερόμενη χώρα από τις 13 Φεβρουαρίου.

«Μία προσέγγιση κατά στάδια στην επανένωσή μας με τον κόσμο, είναι η πιο ασφαλής προσέγγιση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσεκτική διαχείριση του κινδύνου» είπε ο Χίπκινς.
«Ο τρόπος αυτός, μειώνει τις πιθανές επιπτώσεις σε ευάλωτες κοινότητες, αλλά και στο σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας.

Οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται πλέον να παραμένουν σε κρατικές υποδομές καραντίνας, σύμφωνα με τον Χίπκινς, αλλά θα εφαρμόζονται άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ενός αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση, της απόδειξης ολοκλήρωσης του εμβολιασμού, αλλά και ενός διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό με την άφιξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top