ΗΠΑ: Δε θα είναι πια υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Τι ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον - Διαφωνεί το CDC με την άρση του μέτρου

Πλάνα από την καθημερινότητα των Αμερικανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας/ AP

Η αμερικανική πρωτεύουσα, μία από τις περιοχές με τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, θα άρει από την επόμενη εβδομάδα την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της Ουάσιγκτον.

Το lockdown στους ανεμβολίαστους «αποδίδει ήδη καρπούς» στην Αυστρία

«Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, η Ουάσιγκτον θα άρει την υποχρέωση που βρίσκεται σε ισχύ για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους», είπε η Δημοκρατική δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, εντούτοις, θα μπορούν να συνεχίσουν να επιβάλουν τη χρήση της μάσκας και αυτή θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, τους βρεφικούς σταθμούς, τις βιβλιοθήκες, τους οίκους ευγηρίας όπως και σε ορισμένα δημόσια κτίρια.

Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ επέβαλε στα τέλη Ιουλίου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων Covid εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.

Κορωνοϊός: Χορηγήθηκε διεθνής άδεια για το χάπι της Pfizer

Η άρση της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας, ένα μέτρο που λαμβάνεται ενόψει του χειμώνα και πριν από τις εορτές, που οδηγούν συχνά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων, έρχεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τις συστάσεις των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Μάχης κατά των Ασθενειών (CDC).

Αν και ο αριθμό των μολύνσεων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί, τα CDC επισημαίνουν στον ιστότοπό τους ότι η Ουάσιγκτον παραμένει μια περιοχή όπου η κυκλοφορία του ιού παραμένει «σημαντική», με 572 μολύνσεις τις τελευταίες 7 ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top