Κορωνοϊός: Χορηγήθηκε διεθνής άδεια για το χάπι της Pfizer

Πάνω από 95 χώρες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό

Ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο Star που αναφέρεται στο χάπι κατά του κορωνοϊού που θα παρασκευάσει η Pfizer

Συμφωνία με την Pfizer και τη Ridgeback Therapeutics για την παροχή εθελοντικής αδειοδότησης για το φάρμακο Paxlovid κατά του κορωνοϊού υπέγραψε η Τράπεζα Φαρμακευτικών Ευρεσιτεχνιών (MPP). 

Χάπια Pfizer - Merck: Πώς «δουλεύουν» και πότε θα βγουν στην αγορά

Αυτό εν ολίγοις επιτρέπει στην ΜΡΡ την παραγωγή και την διανομή του φαρμάκου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΜΡΡ θα συνεργαστεί με κατασκευαστές γενόσημων φαρμάκων ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή φθηνών χαπιών σε πάνω από 95 χώρες καλύπτοντας έτσι πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Έως ότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφασίσει ότι η πανδημία τελείωσε οι δύο εταιρείες δεν θα λάβουν δικαιώματα από τις πωλήσεις των φαρμάκων.  

Το θετικό σε όλα αυτά είναι ότι σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει για το φάρμακο Paxlovid εάν χορηγηθεί αμέσως μετά την νόσηση μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89%. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το αντιικό φάρμακο της Pfizer και της Ridgeback επιβραδύνει τον ρυθμό αναπαραγωγής του κορωνοϊού και εμποδίζει την παραγωγή ορισμένων πρωτεϊνών.

Το αντιικό χάπι της Pfizer αλλά και της Merck έχουν δείξει ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς σύμφωνα με αυτά προλαμβάνεται ο θάνατος από τον κορωνοϊό.

Εμβόλιο: 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο για Pfizer, BioNTech και Moderna

Όλα αυτά θα επιτρέψουν σε λίγο καιρό στις φαρμακευτικές να παρασκευάσουν φθηνά χάπια ώστε να είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα στις φτωχές χώρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top