Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου

γυναικα με μασκα

Απέναντι στην επέλαση του πέμπτου κύματος του κορωνοϊού, δήμοι της περιφέρειας  Loir et Cher στη Γαλλία επαναφέρουν προληπτικά την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ένα μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου. 

Γαλλία: Η ισχύς του «υγειονομικού πάσου» παρατείνεται ως τις 31 Ιουλίου

Οι αρχές της περιφέρειας οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Στη Γαλλία καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές, 100 κρούσματα για 100.000 κατοίκους, κάτι που είχε να γίνει από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια αρχή υγείας, νοσηλεύονται 7361 άτομα εκ των οποίων 1257 στις ΜΕΘ. Το 76,5% των Γάλλων έχει κάνει τη μια δόση και το 74,8% και τις δυο δόσεις, ενώ 1057 τάξεις είναι κλειστές εξαιτίας του κορωνοϊού σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Parisien. 

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, ο υπουργός υγείας της χώρας δήλωσε πως ο προσανατολισμός το επόμενο διάστημα, είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Μείωση κατά 60% σημειώνεται στα τεστ αντιγόνου από τότε που έγιναν επί πληρωμή. Ωστόσο σταθερός παραμένει ο αριθμός των τεστ PCR καθώς γίνονται 130.000 ημερησίως.   

Ο εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε πως δεν προβλέπεται επί του παρόντος καραντίνα μόνο για τους ανεμβολίαστους παρά την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία. Ωστόσο είπε πως η κυβέρνηση δεν αποκλείει τίποτα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ouest France, ο υπουργός υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως η Γαλλία βρίσκεται ξεκάθαρα στο ξεκίνημα ενός νέου κύματος της πανδημίας. 

Διάγγελμα Μακρόν: Yποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών

«Αυτό το κύμα είναι πανευρωπαϊκό. Η Γαλλία δεν θα δραπετεύσει ακόμη κι αν το υποστούμε αργότερα ή πολύ αργότερα εξαιτίας της πολύ καλής εμβολιαστικής κάλυψης και του υγειονομικού διαβατηρίου», δήλωσε.

Ρεπορτάζ: Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top