Κορωνοϊός-Γερμανία: Ζητά να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο υπ. Υγείας

Από τις 25 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία κορωνοϊός

Τη λήξη της «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας» στις 25 Νοεμβρίου εισηγείται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, επικαλούμενος τον περιορισμένο για τους εμβολιασμένους κίνδυνο από την Covid-19.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων, ο κ. Σπαν τάχθηκε υπέρ της σταδιακής κατάργησης της έκτακτης κατάστασης που ισχύει εδώ και 19 μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εμβόλιο: Πότε θα γίνει η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» χαρακτηρίζει «μέτριο» τον κίνδυνο για τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19, οπότε, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, με δεδομένο το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 28 Μαρτίου 2020 θα μπορούσε να λήξει στις 25 Νοεμβρίου. Η τελευταία παράταση είχε δοθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, για τρεις μήνες και λήγει αυτόματα εφόσον δεν υπάρξει νέα παράταση της Bundestag.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στην ομοσπονδιακή και στις κρατιδιακές κυβερνήσεις το δικαίωμα να εκδίδουν διατάγματα με μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως για τη χρήση προστατευτικής μάσκας ή την εφαρμογή άλλων προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top