Η Λευκορωσία απέλασε τον πρεσβευτή της Γαλλίας

Ο λόγος φέρεται να είναι ότι δεν υπέβαλε τα διαπιστευτήριά στον Λουκάσενκα

Λουκασένκα

Να εγκαταλείψει τη χώρα αναγκάστηκε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Λευκορωσία Νικολά ντε Μπουιγιάν ντε Λακόστ.

«Ο πρεσβευτής Νικολά ντα Λακόστ έφυγε από τη Λευκορωσία σήμερα», διευκρίνισε εκπρόσωπος της πρεσβείας. Είχε προηγηθεί απαίτηση της Λευκορωσίας να επελαθεί ο Γάλλος πρέσβης.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας δεν εξήγησε τον λόγο που το λευκορωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε ο Γάλλος πρεσβευτής να φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με λευκορωσικά ΜΜΕ, απελάθηκε διότι δεν πήγε ποτέ να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκάσενκα.

«Αποχαιρέτησε το προσωπικό και απηύθυνε βίντεο στον λευκορωσικό λαό, που θα μεταφορτωθεί αύριο (σ.σ.: σήμερα Δευτέρα) στον ιστότοπο της πρεσβείας», επεσήμανε η εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Η Γαλλία – όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου 2020, στις οποίες ο 67χρονος αρχηγός του κράτους εξασφάλισε έκτη συναπτή θητεία. Η διαδικασία, η οποία καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση για εκτεταμένη νοθεία, πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, σύμμαχο της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ επέβαλαν σειρά κυρώσεων στην κυβέρνηση του Λουκάσενκα, εξαιτίας της καταστολής της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top